L'Ajuntament adequarà les platges d'Arenys per a la temporada de bany

​Ja s'ha perfilat, garbellat i llaurat la sorra, es desbrossarà i s'hi instal·laran diversos serveis com ara passeres, dutxes i lavabos
|

S’apropa una nova temporada d’estiu, sinònim de bany a les diferents platges d’Arenys, amb una perspectiva sanitària, sembla, que millor que l’any 2020 que va causar diferents problemàtiques. Aquest 2021 es veu un panorama més favorable i com anunciàvem a la darrera edició de L’Agenda, les tres platges d’Arenys de Mar es preparen per adequar aquests grans espais per a una temporada de bany.


Platges1


Abans de Setmana Santa, que és quan es fan els diferents treballs d’adequació, es va perfilar la sorra i deixar aquestes zones sense desnivells, es va garbellar i llaurar la sorra tant a la Picòrdia com al Cavaió i es van instal·lar diferents dutxes. Per a aquesta temporada d’estiu, la regidoria de Medi Ambient i Platges que dirigeix la regidora Ona Curto, ja treballa per dur a terme les diferents tasques en les setmanes vinents. Una agenda de tasques característica d’aquest moment a les platges d’Arenys, de neteja, de perfilar la sorra, de llaurar i garbellar, però també amb unes quantes tasques importants.


La platja de la Musclera té una agenda de treballs atapeïda, ja que cal refer el servei d’aigua, toca obrir la desembocadura del rial del Canyadell, refer dos camins accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, instal·lació de dutxes, així com apuntalar els pals de les banderes. Com qualsevol de les platges serà moment de nou de perfilar la platja i col·locar passeres, àrees de selectiva i línies de vida.


Platges3


A la platja de la Picòrdia també tindrà lloc dies de feina, ja que s’ha d’instal·lar la platja de gossos, es vol arreglar la desembocadura de la riera, de manera que es traurà la duna que fa tap, i també el delta que s’està originant mirant cap a Caldes, s’allargaran les passeres de fusta i és moment d’instal·lar el mòdul de salvament i la pèrgola d’ombra. Tanmateix, els darrers treballs han aixecat diverses suspicàcies pel mur de sorra que han deixat just al trencant d'ona. 


Finalment, a la platja del Cavaió una de les tasques serà la neteja i obrir la desembocadura del rial de la Serp, acabar d’endreçar la zona d’aparcament més propera a Canet de Mar i finalització dels tancats de protecció de la vegetació.


Platges2