​L'Ajuntament pagarà la nova biblioteca a Les Clarisses amb crèdit i romanent

Els 5 milions d'euros de les obres s'afegiran als 18 milions del pressupost municipal pel 2022 que s'aprovarà el pròxim dia 30 de desembre
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar finançarà la construcció de la nova biblioteca a Les Clarisses amb crèdit i romanent. En declaracions al programa 'Tot a l'hora' de Ràdio Arenys, la regidora d'Hisenda, Laia Martín, ha explicat que dels prop de 5 milions d'euros que costaran les obres, l'Ajuntament en disposa d'1,1 milions en subvencions. La resta dels diners provindran de dues fonts diferents, que a la llarga pagarà el mateix Ajuntament. 


Biblioteca2

Render de la nova biblioteca. 


En el pròxim ple del 30 de desembre, l'Ajuntament aprovarà el pressupost municipal, incloent-hi aquesta despesa. Inicialment, es demanarà un crèdit de 4 milions d'euros a la Diputació de Barcelona, que el lliurarà sense interessos. Aquesta operació es farà per poder tenir el finançament a punt per poder licitar les obres. Més endavant, la meitat d'aquest crèdit, (2 milions d'euros) es pagaran a partir del romanent de tresoreria, que l'any passat acumulava fins a 8 milions d'euros. Els dos milions restants seguiran com a crèdit a terminis. 


Aquests 5 milions d'euros, s'afegiran a la resta de pressupost municipal pel 2022, que ascendirà fins als 23 milions d'euros. Deixant a banda la despesa de la biblioteca, el pressupost torna a comptar amb uns 18 milions d'euros. Aquesta xifra és força similar a la de l'any passat. La regidora d’Hisenda, Laia Martín, avança que la caiguda prevista s’ha pogut equilibrar gràcies a l’augment d’altres impostos com els ICIO o la participació dels tributs de l’Estat que ha crescut respecte d'altres anys.