Les Clarisses s'emporten el 90% de la inversió pel 2022

​La regidora d'Hisenda ha remarcat que no es deixa de fer res per fer l'obra a les Clarisses davant les dures crítiques de l'oposició
|

El govern ha aprovat avui amb el pressupost municipal, l'annex d'inversions, que per l'any vinent suma un total de 5,2 milions d'euros. D'aquests, 4,7 aniran destinats a la principal inversió per al pròxim any, que és la construcció de la futura Biblioteca. Aquesta inversió s'endurà el 90% del pressupost d'inversions. Aquesta obra té un pressupost de poc més de 5 milions d’euros, 4 dels quals haurà de finançar l’Ajuntament. La regidoria d'Hisenda, Laia Martín, ha explicat durant el ple municipal d'avui que dos milions seran per préstec amb la Diputació de Barcelona a cost zero i dos més de romanent. L'obra de les Clarisses es pagarà durant dos anys, que ja estan previstos a l'Annex d'Inversions. 


Biblioteca 3


En aquest aspecte, els grups de l'oposició s'han mostrat força contundents. El portaveu del PSC, Jordi Muñiz, ha remarcat que "és un error gastar el romanent amb l'obra de les Clarisses". El portaveu de Junts per Arenys, Estanis Fors, ha dit que "tots teníem clar que havíem de tenir subvencions, però som allà on dèiem que seríem fa quatre anys, tot a base de crèdit". La regidora d'Hisenda ha remarcat que no es deixa de fer res per fer l'obra a les Clarisses, que "a més té molta importància per a la cohesió social"Tot i això, Fors li ha enumerat diverses actuacions recollides al Pla d'Actuació Municipal fins al 2023 que no s'executaran.


Altres inversions que contempla el pressupost és la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica, l’adequació de la sala d’equipaments informàtics i els projectes del pressupost participatiu. Es preveu que la resta d’inversions es duguin a terme amb el romanent. Respecte a les aportacions dels partits a l’oposició, la regidora ha agraït la predisposició dels dos partits, tant de JxA com PSC. Ha afegit, tanmateix, que la majoria de propostes incloses són del PSC que feien referència a aspectes d’accessibilitat i obra pública.