L’estació de Renfe d’Arenys torna a ser un punt negre de delictes

Uns individus que actuen amb impunitat tenen atemorits fins i tots a vigilants de seguretat
|

L’estació de Renfe torna a ser un focus de problemes a causa de la inseguretat que generen diversos grups de delinqüents, que actuen amb tota impunitat i fins tot tenen atemorits als vigilants de seguretat contractats per l’empresa. Sovint, es passegen per les andanes buscant víctimes propiciatòries, amb les que s’acarnissen. 


El regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, admet que hi ha un cert repunt de fets violents a la zona de l’estació i Platja Cassà. La instal·lació de les càmeres de seguretat no ha fet minvar els fets delictius, però en canvi ha permès la detenció dels agressors i assaltants, en molts casos, per això recomana denunciar sempre. “Gràcies a les càmeres també hem pogut evitar intents de suïcidi”, va dir. 


Estació adif 2

Vista aèria de l’estació de Renfe d’Arenys.


El darrer mes, gràcies a les gravacions es va poder identificar l’autor d’un apunyalament i aportar proves per detenir a dos individus a Canet. 


Un dels casos més greus va tenir lloc el 29 de maig a la una del migdia, quan un home de 65 anys, d’origen ucraïnès va ser apallissat per dos d’aquests delinqüents habituals. “Sempre busquen problemes i brega” expliquen els testimonis. “De res serveix queixar-se, els segurates no en volen saber res” diuen altres usuaris de la Renfe. 


En aquest cas, els assetjadors la van emprendre amb l’home que estava esperant el tren, al què no coneixien de res, començant a insultar-lo. Li van estirar la bossa i el van empènyer, caient sobre les vies. “Ningú va moure un dit per ell”, va explicar la filla de la víctima “perquè tothom estava atemorit i no s’atreveixen a plantarlos cara”. La víctima, pel seu accent va ser requerit sobre la seva nacionalitat per part dels atacants. En saber que era d’Ucraïna, van augmentar els insults i les provocacions, com per exemple “visca Rússia, visca Putin”. L’home, finalment va agafar dues pedres de la via i es va enfrontar als seus agressors, que van marxar, mentre l’insultaven. L’home va denunciar, però el judici ràpid previst es va haver de suspendre per incompareixença d’un dels agressors. 


Fons de la vigilància de Renfe asseguren que “no podem fer res, estan protegits per les lleis, si els toquem ens denuncien i ens expedienten”. Asseguren que els que han fet seva l’estació, són habituals fins al punt d’acumular més de 40 delictes.


Els mateixos responsables de la seguretat a l’estació recomanen “no presentar denúncia, no serveix de res, només que t’agafin de cap d’esquila i t’apallissin”