S'ha mort el pare Mateu Sanclimens a 87 anys

​El frare caputxí va col·laborar amb diverses iniciatives socials i culturals durant les seves múltiples estades al convent d'Arenys de Mar
|

El frare caputxí Mateu Sanclimens i Serra s'ha mort avui diumenge 20 d'agost a 87 anys. Natural de Puig-reig, on va néixer el 1936, va ser ministre provincial dels Framenors Caputxins de Catalunya i Balears i després va estar un any a les missions de l’Amazones. Va estar destinat molts anys al convent d’Arenys de Mar i de Pompeia a Barcelona, Igualada i Palma.


Pare mateu

El pare Mateu en una entrevista. Foto: Diari Ara. 


El pare Mateu provenia d’una família que treballava a la Colònia Prat de Puig-reig. Amb poques possibilitats per estudiar en aquest lloc, de petit va va despertar la seva sensibilitat religiosa i musical. Amb 13 anys va entrar al seminari menor. Tres anys després va arribar al convent d'Arenys on va fer un any de noviciat, per després estudiar tres anys de filosofia a Olot amb el pare Llimona, quatre anys de teologia a Sarrià i 4 anys més a Roma, on van estudiar Dret Canònic i Moral. En acabat seria destinat al convent d'Arenys, d'on va ser pare guardià en diverses ocasions i al convent de Pompeia de Barcelona. Els darrers anys de la seva vida es va retirar primer al convent d'Igualada, i des del 2021 al de Palma, d'on va tornar després de la reunió del capítol provincial aquest juliol passat per poder morir a Barcelona, al convent de Sarrià. 


En les seves etapes a Arenys, el pare Mateu va col·laborar amb diverses iniciatives socials i culturals més enllà de la seva tasca com a frare caputxí. A banda de col·laborar amb les diverses entitats que conformaven el Casal de Joventut Seràfica, del qual en fou consiliari, la seva afició musical el va portar a cantar durant molts anys amb el Cor l'Aixa, del qual en fou cantant. Durant una bona pila d'anys es féu càrrec de la direcció musical de les Completes de Sant Zenon, amb el cant de l'Himne compost per Xavier Maimí i Joan Draper. Ja fora d'Arenys, continuava venint fins no fa gaires anys a dirigir-lo.  


El pare Mateu també va ser l'autor de diverses publicacions i llibres. El més recent, una vida il·lustrada de Sant Francesc d'Assís, el 2017. Les exèquies seran dilluns 21 d'agost de 2023 a les 13 hores als Caputxins de Sarrià. La vetlla s'obrirà a partir de les 10 hores a l'església conventual. El 21 de setembre a les 19.30 hores se celebrarà una eucaristia per la seva ànima, també al convent de Sarrià. Descansi en pau.