Èric del Castillo es proclama campió de l'Eurobasket U16

​El jugador arenyenc que pertany a la disciplina del Joventut Badalona, guanya amb el combinat espanyol la medalla d'or.
|

La selecció espanyola U16 de basquetbol es va proclamar ahir al Sports Centre Boris Trajkovski d'Skope campiona d'Europa després de guanyar a la final 68-77 al combinat d'Itàlia. Una medalla d'or amb aroma arenyenc, ja que Èric del Castillo era un dels dotze jugadors que formava part del roster de Xavi Albert.

Image 30

Ple de victòries a la fase de grups, disputant dos partits plàcids davant Israel i Finlàndia, però guanyant solament de cinc punto a Alemanya, amb un paper important en la parcel·la defensiva del jugador d'Arenys de Mar. Una vegada al quadre final i dins del camí per les medalles, Espanya va vèncer fàcil a vuitens a Letònia, però el drama gairebé es viu a quarts de final davant d'Eslovènia, emportant-se una victòria per 79-82.

Ja a semifinals, victòria per disset punts (80-63) davant la vigent campiona de la categoria U16 i arribant a una nova final per les categories inferiors de la selecció espanyola -gairebé amb ple de medalles-. Èric del Castillo va disputar 12 minuts a la final, aconseguint la primera medalla internacional, considerant que U16 és la més petita de totes. Finalment, l'aler de la Penya va finalitzar amb 15 minuts per partit, tenint com a màxim anotador els 7 punts davant Letònia.