Es dispara la demanda de beques de menjador per aquest curs a Arenys de Mar

​La demanda d'aquesta ajuda a Arenys de Mar ha pujar un 34%, mentre que al Maresme només ha pujat un 5,6%
|

El nombre de beques de menjador escolar han augmentat un 34% a Arenys de Mar respecte de l'any passat. El nombre total de beques concedides per a aquest curs ha estat de 445, respecte de les 292 de fa un any. Aquest fort augment a escala local contrasta amb les xifres a escala comarcal, on només s'han demanat un 5,6% més de beques que el curs anterior. En el total al Maresme s’han demanat un total de 12.410 sol·licituds presentades al Consell Comarcal. 


Menjador


Per entendre aquesta forta pujada, cal tenir en compte, però que a Arenys de Mar les sol·licituds de beques de menjador escolar van baixar l'any passat un 3,6%, mentre que al Maresme havien pujat un 12,4%. Des de fa dos cursos, els ajuts cobreixen fins al 70%, que suposa la gratuïtat del menjador escolar fins a 123 àpats. Hi ha excepcions, però en què es paga la totalitat si la situació és d’extrema vulnerabilitat. En el cas d'Arenys de Mar, les beques menjador suposen més de 235 mil euros anuals. També que hi ha casos en què s’atorguen aquestes beques de menjador directament si la situació així ho requereix.


Les sol·licituds de beques de menjador són un baròmetre de la situació econòmica de la comarca, fortament castigada per la pandèmia de la covid. L'increment de peticions d'ajuts s'ha registrat a la majoria dels municipis del Maresme. L'any passat Arenys de Mar va créixer per sobre de la mitjana comarcal, mentre que les xifres baixaven als municipis de la rodalia, fet que aquest any s'ha invertit.