S'ha mort Pepet Dalmau a 89 anys

​L'empresari arenyenc va fundar les Drassanes Dalmau i va col·laborar en diverses entitats culturals i clubs esportius de la vila
|

L'empresari arenyenc Pepet Dalmau Figueras es va morir aquest divendres, 6 d'octubre, a 89 anys. Fuster de professió, Dalmau va ser el fundador de les Drassanes Dalmau. També va participar en diverses iniciatives d'àmbit cultural i associatiu d'Arenys de Mar. La seva trajectòria li va valer la participació en l'exposició i el llibre “100 retrats viscuts” de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar (AFA), amb el retrat que il·lustra aquest article. 


Captura de pantalla 2023 10 07 a les 22.38.04

Pepet Dalmau als “100 retrats viscuts”. Foto: Joan Torrentó - AFA. 


Dalmau va ser un un treballador incansable. Nascut de família humil, es caracteritzava per ser una persona optimista i emprenedora. En l'àmbit professional,  va començar a fer d'aprenent de fuster i va arribar a muntar unes drassanes —Drassanes Dalmau— reconegudes internacionalment, deixant un gran bagatge i amb continuïtat familiar. Persona discreta, la seva empremta no estat sorollosa en l'àmbit local, però sí en el sector naval. Dalmau ha estat un amant de la innovació en la indústria naval, aportant idees joves tot i la seva edat.


En l'àmbit cultural i associatiu, cal destacar que Dalmau va ser un col·laborador de diverses entitats de la vila, com ara la Junta de l'Ateneu Arenyenc o la Comissió de Festes de l'Ajuntament. En l'àmbit esportiu, també va destacar per ser un dels impulsors i jugador del Club de Petanca d'Arenys de Mar.


Dalmau estava casat amb Matilde Pons amb qui va tenir tres filles. La vetlla tindrà lloc aquest diumenge, 8 d'octubre, de 10 del matí a 8 del vespre al Tanatori d'Arenys de Mar i el funeral se celebrarà dilluns, 9 d'octubre, a les 10 del matí a l'església de Santa Maria. Descansi en pau.