L’Ajuntament aporta diners a la ràdio per evitar que deixi de ser independent

El consell d’administració de l’emissora destitueix el director i nomena un substitut temporal
|

La greu crisi de Ràdio Arenys ha encarat el seu final i sembla que positivament. El ple de l’Ajuntament del dia 30 d’octubre va aprovar fer una aportació econòmica extraordinària de 27.800 euros per intentar que l’emissora municipal no tanqui en negatiu l’exercici 2023, cosa que comportaria la dissolució de l’entitat independent de la Ràdio.


multimedia images radioarenysxs


La decisió del govern municipal promesa al juliol i al setembre, ha arribat a dos mesos de final d’any i amb poc marge de correcció si es donés el cas. L’aportació econòmica ha estat avalada per tots els grups polítics. Tot i que inicialment es van parlar de 16.000 euros, alguns partits van advertir que aquesta quantitat podria ser molt justa i van demanar que s’apugés perquè darrerament ha aparegut una factura superior a 1.000 euros amb la qual no es comptava i podria haver més despeses de personal.


D’altra banda, el consell d’administració de Ràdio Arenys, el màxim òrgan de govern de l’emissora, va decidir el passat 25 d’octubre iniciar els tràmits per destituir el director de l’emissora, Ignasi Oliva, que actualment està de baixa per malaltia, i nomenar com a substitut temporal Antoni Sintas durant tres mesos mentre es fa un procés de selecció d’un nou director. La decisió del consell d’administració es va prendre després que el director presentés un pla de viabilitat de la Ràdio que el van trobar deficient. Per això, van optar per tombar aquest pla i, en conseqüència, cessar el director per haver perdut la confiança dels membres de l’òrgan de govern.


El nou director substitut és també membre del consell d’administració com a representant del consell general de col·laboradors i treballadors de l’emissora. Els altres membres són Ana Montes, Joan Celdran, Ricard Palou i l’alcalde Estanis Fors que exerceix de president. Sintas ha manifestat que deixarà el càrrec en el consell d’administració per dedicar-se a la direcció de l’emissora. Per tant, el consell general hauria de triar un nou representant. Sintas ha presentat un nou pla de viabilitat on es contemplen els esmentats 27.800 euros.


Dura petició fiscal

D’altra banda, la Fiscalia ja ha tancat la investigació sobre les presumptes irregularitats comeses a la ràdio durant nou anys per un extreballador i un empleat actual de l’emissora i per les quals es reclamen 92.000 euros. La Fiscalia considera que s’haurien comès cinc delictes i demana penes de presó que sumen entre 15 i 18 anys i multes de més de 70.000 euros. Com que la petició de condemna supera els 5 anys de presó, el cas es jutjarà a l’Audiència de Barcelona.