La reforma del Mercat Municipal valdrà més d'1,3 milions d’euros

Les obres no començaran abans del 2025 i encara falta el projecte d’instal·lacions
|

El projecte de reforma del Mercat Municipal valdrà més d'1,3 milions d'euros, segons va dir el regidor d'Urbanisme, Domènec Massuet, com a resposta a un prec de la CUP i una pregunta d'ERC durant el ple municipal de setembre. Tant Massuet, com el regidor de Promoció Econòmica, Ramir Vidal, van assegurar que es tracta d'un un projecte molt complet i detallat —de 571 pàgines— molt ben elaborat, que contempla la part estructural com, fins i tot els mosaics i les lluminàries que s'han d'instal·lar, així com les parades. També contempla la museïtzació de la part del refugi antiaeri construït durant la Guerra Civil, per visitar-lo.


Mercat

Imatge virtual del futur mercat amb bars i cafeteries al fons.


El projecte va ser encarregat pel govern anterior a una arquitecta experta en renovació de patrimoni. Aquest projecte, que el govern actual es fa seu, serà un punt de partida per tal que la reforma de l'equipament sigui una realitat. Tanmateix, el projecte no està complet. A hores d'ara, caldrà fer un projecte per la renovació de les instal·lacions. El regidor d'ERC, Arnau Barangé, va respondre que era previst que aquesta part del projecte el fes l'enginyer municipal. Segons Massuet, caldrà fer un segon lot per licitar la redacció d'aquesta part. També cal fer el projecte de renovació de la coberta, que encara té peces d'amiant. La Generalitat té una línia de subvencions que pot arribar a finançar el 100% de la coberta nova.


A més, el projecte no defineix els usos que ha de tenir tota la part de les parades, des de la zona del peix fins a la Riera. En aquest punt, l'alcalde, Estanis Fors, va afegir que, després d'una reunió amb els paradistes abans de les eleccions municipals, van consensuar que darrere de la peixateria es volia construir un primer pis on es traslladés la regidoria de Promoció Econòmica. De totes maneres, va avançar que la intenció del govern és arribar al consens amb tots els grups municipals, ja que tots duien la reforma del mercat al programa electoral. En aquest sentit, Massuet ja va avançar que les parts del projecte que falten i la incorporació de propostes encariran més el projecte. Amb tot, l'execució de la reforma dependrà de les subvencions supramunicipals i del romanent municipal. Tanmateix, això no serà com a mínim fins al 2025.


Honoraris de l’arquitecta

La redacció del projecte no està lliure de polèmica, ja que l’arquitecta només ha cobrat 15.000 euros per la feina, molt per sota del percentatge estipulat del pressupost total de l’obra. Segons el govern, primer se la va contractar per a una reforma menor i després se li van demanar més treballs addicionals sense pagar-li.