Els ‘insalubres’ mòduls de Can Nadal perduren i ara també fan de ‘magatzem’

Dues entitats continuen ocupant els barracons i han de conviure amb material divers
|

Des del moment en què va marxar Servei Socials cap al Xifré, en comptes d’anar-se buidant els mòduls de Can Nadal van continuar omplint-se. El trasllat de les dependències dels Serveis Socials es va justificar des de l’Ajuntament perquè els barracons de Can Nadal eren “insalubres” i no tenien les condicions de treball dignes ni pels funcionaris ni pels usuaris. Per això, es va anunciar que amb la marxa dels Serveis Socials es retirarien els barracons per sempre i es buscaria nous espais a les altres entitats que l’ocupaven.


Mòduls can nadal 2  xs

Els mòduls acullen també la vacunació de la grip i la covid. Foto: Xavi Salbanyà.


Res d'això no ha passat i, a banda de les entitats que encara hi són, els mòduls s’han convertit també en un “magatzem” on es deixa material que no se sap on guardar. S’hi pot trobar des de material de l’arxiu municipal fins a coses d’antics regidors. Des del govern s’ha qualificat aquest ús dels mòduls de Can Nadal com a “desgavell” i afirmen que cal posar-hi ordre.


Des de fa temps, l’objectiu és treure el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) i el Centre Obert Tallaferro dels mòduls. La regidora d’Acció Social, Soraya Real, va manifestar en el ple de setembre que “si l’espai no era digne per Serveis Socials, tampoc per aquests dos serveis”. Real va explicar que cal buscar un lloc adequat que, en el cas del centre Tallaferro passaria en principi pels baixos de l’escola bressol municipal d’Els Colors. Tot i això, aquest lloc també s’ha acabat convertint en un “magatzem” on hi ha fins i tot materials de l’antiga Muvisa. Per aquest motiu, des del govern asseguren que aquest trasllat s’ha de fer cap a un espai amb unes bones condicions i que respongui a les necessitats del centre Tallaferro. A més, hi ha una subvenció aprovada en aquest sentit.


Al mateix temps, la idea era traslladar el CDIAP cap a l’edifici de l’actual biblioteca quan aquesta pugui anar al nou equipament de les Clarisses. Aquest moviment tardarà un temps per les obres. Per aquest motiu, hi ha sobre la taula parlar amb el col·legi La Presentació per poder traslladar-hi provisionalment els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT), arreglar la planta baixa del Xifré on estan ara fent la seva formació perquè el CDIAP es pugui ubicar allà. Això seria possible perquè el centre educatiu ja no realitza la formació de jardineria i els mòduls que té estan lliures. De moment, s’està pendent de fer una proposta sobre el preu de lloguer que l’Ajuntament hauria de pagar. La CUP va manifestar en el ple que no veien clar aquest moviment, sobretot perquè els alumnes dels PTT ara estan fent la seva formació en un bon espai.


Mentre el trasllat del Centre Obert Tallaferro i del CDIAP estan a l’espera d’estudis, s’ha arreglat l’ascensor dels mòduls de Can Nadal que portava temps espatllat. A més, coincidint amb la campanya de vacunació de la grip i covid, l’Ajuntament ha cedit espais dels mòduls de Can Nadal al CAP perquè estan a prop del centre sanitari i només es fa servir al migdia.