S'ha mort Vicenç López a 78 anys

​Va ser president de la Societat Coral l'Esperança entre 1975 i 1995
|

Rapitenc de naixament i arenyenc d'adopció, Vicenç López Salvadó, fuster de professió, s'ha mort aquest dimarts, 2 de gener a 78 anys. López va destacar en el teixit associatiu arenyenc per haver estat president de la Societat Coral l'Esperança durant 20 anys, entre el 1975 i el 1995. En aquesta entitat va començar a cantar-hi quan tenia 16 anys. En el vessant esportiu, va ser membre de la primera junta de la segona época de la desapareguda Unió Esportiva Arenyenca.


WhatsApp Image 2024 01 03 at 12.45.38


Cal destacar que durant la part final del seu mandat com a president del Coro, es va reobrir el Teatre Principal després de més de quaranta anys no ser utilitzat com a teatre. Per la Festa Major de 1992 s'obrí de nou al públic amb l'estrena, per la companyia Fènix Teatre, de l'obra La classe neutra dirigida per Jordi Pons. La temporada 1995-96, amb la posada en escena del Don Juan de Molière, i sota la gestió els grups Fènix Teatre, Binixiflat, Avexutxu, Comediants, Sim Sala bim, Ètnia, Companyia Paribori, l’Escola de Música, Escola de Dansa Sinera, la Visual Teatre, i a l'empara de la Societat Coral l'Esperança, es converteix en una sala estable amb programacions molt variades portades a terme principalment per grups professionals locals i forasters.


Durant quatre temporades, hi tenen lloc més de 550 actuacions de tota mena: per a adults, infantils, de dansa, musicals, de teatre per a escoles, etc. Al final de la temporada 1998-99, ja sota la presidència de Julià Rebollo, es tanca la sala a causa de problemes estructurals de l'edifici i s'inicien gestions entre la Societat Coral l'Esperança i l'Ajuntament de cara a la municipalització, les reformes i la nova obertura del teatre.


En Vicenç era fill d'una familía de pescadors rapitenca que van venir a la nostra vila els anys cinquanta, on anys més tard es va casar amb la Montserrat Torra i va ser pare de tres fills. El funeral serà divendres, dia 5,  a les dotze del migdia a l'església de Sta. Maria d'Arenys. Tanatori dijous de 16 a 20h.  Descansi en pau.