S'ha mort Vicenç Buxadé a 90 anys

L'empresari arenyenc va ser fundador de la discoteca El Quijote i els restaurants Mac Dover va patir un accident a casa seva divendres passat
|

L'empresari arenyenc Vicenç Buxadé Graupera es va morir a 90 anys el passat divendres, 12 de gener, en un accident domèstic a casa seva on estava arreglant una claraboia. El difunt va caure d'una alçada de 4 pisos en trencar-se la claraboia, fet que li va provocar la mort. L'accident va generar una forta expectació mediàtica, ja que va tenir lloc al bell mig de la Riera, pels volts de 2/4 de 8 del vespre. 


WhatsApp Image 2024 01 14 at 13.12.06

L'empresari Vicenç Buxadé. 



En l'àmbit privat, Buxadé va ser empresari en diversos sectors. Es va iniciar amb una fàbrica tèxtil que va tenir diversos treballadors. Amb la crisi del sector, va tancar la fàbrica ressituant els treballadors en altres fàbriques, o els seus negocis del joc i la restauració. Precisament, en l'àmbit de l'oci nocturn cal destacar que va ser un dels fundadors, juntament amb Gaietà Solà i Pere Canals, de la mítica discoteca Don Quijoteinaugurada el 1965, una de les més antigues de Catalunya. Anys més tard obriria els restaurants Mac Dover tant a Arenys com a Mataró, així com el Bingo d'Arenys, després reformat com a sala de jocs. 


En l'àmbit públic va ser un dels fundadors del Centre d'Iniciatives Turístiques (CIT) que va tenir força activitat durant els anys 60 i 70 del segle XX, amb actuacions de diversa índole. Cal destacar la recuperació de les audicions de sardanes a l'estiu, la compra de la primera màquina escombradora que va pagar conjuntament amb l'Ajuntament, o els rètols de situació dels edificis de serveis de la vila, alguns dels quals encara són a la via pública. També va formar part de la Junta de l'Ateneu Arenyenc, que va recuperar els certàmens literaris. 


En l'àmbit polític, havia estat militant d'Unió Democràtica de Catalunya, tot i que als anys 80 va ser un dels impulsors de la candidatura “Independents per Arenys”, que popularment es va conèixer com “la llista dels botiguers”. La majoria dels candidats provenien de la Unió de Botiguers i Comerciants d'Arenys de Mar, començant pel seu president aleshores, Josep Maria Bertran. 


La vetlla començarà demà de 9 del matí a 12 del migdia i el funeral tindrà lloc a la 1 del migdia a l'església de Santa Maria. Descansi en pau.