'El Dominical' de Ràdio Arenys, millor programa de Ràdio Local de Catalunya

Ràdio Associació atorga el premi 2024 al veterà espai radiofònic arenyenc que dirigeix el periodista Enric Sierra des de fa trenta anys
|

'El Dominical' de Ràdio Arenys ha obtingut el premi al millor programa de Ràdio Local de Catalunya que atorga Ràdio Associació de Catalunya. El jurat ha considerat que el programa de l'emissora d'Arenys de Mar mereix el reconeixement després d'haver complert trenta anys ininterrompudament en antena sota la direcció del periodista arenyenc Enric Sierra. El jurat ha posat de relleu que el programa "és un exemple de perseverància i seguiment de l'actualitat ja que és un dels programes més longeus de les emissores municipals que parteix del primer espai que va tenir Ràdio Arenys l'any 1979".


'El Dominical' és un dels programes més longeus de la ràdio local en català i té el mèrit que tots els integrants d’aquest magazine informatiu són voluntaris i fan aquesta tasca de forma altruista només moguts per la vocació periodística i la voluntat de contribuir a generar un espai d’informació lliure i participativa dels oients que hi mantenen una gran fidelitat. Actualment, l'equip del programa el formen, a banda d'Enric Sierra, Xavi Salbanyà, Toni Pardo, Fede Cedó i Eric Morales. Però durant la seva llarga trajectòria ha estat escola de periodistes, tècnics, productors i realitzadors.


WhatsApp Image 2024 01 31 at 20.24.18

L'equip actual de 'El Dominical' (d'esquerra a dreta): Toni Pardo, Fede Cedó, Enric Sierra, Eric Morales i Xavi Salbanyà.


El president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, ha donat a conèixer aquest migdia a Barcelona els guardonats que s'han triat entre les 73 candidatures que s'havien presentat per a l'edició dels 24ns Premis Ràdio Associació que coincideixen amb el centenari de la ràdio a Catalunya quan es va fundar l'Associació Nacional de Radiodifusió. El jurat del premi està presidit per Carles Solà i el formen Assumpció Maresma, Jordi Margarit, Joan Manuel Tresserras i Imma Tubella.


'El Dominical' ha estat escollit entre 35 candidatures a la categoria de millor programa de ràdio local de Catalunya. El jurat ha tingut en compte que el programa més veterà de Ràdio Arenys acumula tres dècades com a espai líder d’audiència de l’emissora local i és una referència a la comarca per les informacions rellevants que ha donat a conèixer. Una de les seves senyes d’identitat és la participació ciutadana obrint l’espai a la contribució dels oients. En aquest sentit, els arenyencs sovint han confiat en la feina periodística del programa a l’hora d’encarar problemes ciutadans. 


El vincle que 'El Dominical' ha establert entre la ciutadania i l’emissora local és molt rellevant. La darrera prova va ser que l’equip del programa va ser triat per realitzar el darrer pregó de la festa major d’Arenys de Mar amb gran afluència de públic. El premi que ha atorgat Ràdio Associació de Catalunya s'entregarà el dia 26 de febrer en una gala al Palau de la Música de Barcelona.


La resta de guardonats de l'edició d'aquest 2024 dels premis de Ràdio Associació són els programes esportius ‘Transmissions esportives de RAC1’ i ‘Tot Costa’ de Catalunya Ràdio, el podcast ‘La ronda perversa’ de Radiofònics, el programa ‘D’on ets tu? de Ràdio 4, ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys, i Carles Godó, Carles Pérez i Josep Genescà, com a mencions d'honor per les seves trajectòries.