Arenys de Mar no té ambulància les 24 h, però Arenys de Munt, sí

El vehicle del SEM destinat al Xifré treballa 12 hores, de 7 a 19
|

El tràgic accident mortal en què va morir l’empresari arenyenc Vicenç Buxadé a mitjan gener (vegeu plana 14) va provocar queixes pel temps que va trigar a arribar l’ambulància que va atendre el conegut veí arenyenc. Segons la Policia Local, van passar entre 11 i 12 minuts des de la trucada que van fer els agents fins que va arribar l’ambulància. Però altres fonts assenyalen que la família va trucar abans al SEM, tot i que es desconeix en quin moment ho van fer.


Ambulàcia


La sensació de les persones que estaven a la Riera la tarda dels fets, es van impacientar pel temps d’espera al vehicle del SEM. Segons que ha sabut L’AGENDA de fonts del departament de Salut, Arenys de Mar no disposa d’ambulàncies tot el dia, a diferència d’Arenys de Munt que en té una les 24 hores del dia.


Arenys de Mar compta amb una ambulància durant 12 hores, de 7 del matí a 7 de la tarda. Aquesta ambulància és de tipus SVB (Servei Vital Bàsic) amb dos tècnics en emergències sanitàries. Quan aquesta ambulància no hi és s’activen d’altres a Mataró o Calella. La de Mataró és de tipus SVAm (Servei Vital Avançat) que compta amb un metge, una infermera i un tècnic. Aquesta ambulància triga entre 10 i 12 minuts a arribar a Arenys, en funció del trànsit i el lloc on ha d’arribar. L’ambulància de Calella també és SVAm i el temps d’arribada està calculat en 10 minuts, en condicions de conducció d’urgència. L’Ajuntament ha preguntat a la Generalitat per què Arenys de Mar no té ambulància les 24 hores com passa a Arenys de Munt i espera res-posta.


D’altra banda, el CAP d’Arenys de Mar va deixar de vacunar per grip i covid entre el 22 de desembre i el 8 de gener, malgrat que es va produir el pic de casos que va obligar a reinstaurar l’obligació de portar mascareta. La vacunació es va reprendre durant una hora al dia, segons Catsalut.