Esports acapara bona part de les futures grans inversions d’Arenys

El govern invertirà 300.000 euros en la redacció d’una vintena d’obres
|

La regidoria d’Esports pot ser la gran beneficiada de les inversions importants que el govern municipal impulsarà en aquesta legislatura. Almenys això s’extreu de la llista de projectes que l’Ajuntament ha encarregat redactar perquè estiguin a punt en el moment que estiguin disponibles els diners dels romanents. Actualment, l’Ajuntament d’Arenys de Mar té uns 9 milions d’euros al banc que esperen ser utilitzats des de fa anys. D’aquests diners, tres milions han de gastar-se en habitatge i la resta, en el que el govern decideixi. Però per poder activar les inversions, és necessari que els equips tècnics municipals tinguin redactats el projectes. Per aquest motiu, el govern invertirà 300.000 euros en la redacció d’una vintena d’obres.


Pista del cassà

Es faran el projecte de la piscina i camp de futbol als patis de l’antiga Escola Cassà. Foto: Xavi Salbanyà. 


Com dèiem, l’àrea d’Esports seria la més beneficiada amb sis projectes que beneficiaran les instal·lacions esportives de la vila. Es tracta de redactar els plànols de la futura piscina i camp de futbol que es vol fer a dalt de l’antiga Escola Cassà. Dissenyar aquests dos projectes val 70.000 euros, però abans l’Ajuntament haurà de comprar el solar que és propietat de l’Església. Un cop adquirit els terrenys, s’hauran d’activar els diners de construcció d’aquesta obra que encara no té pressupost.


També es gastaran 31.500 euros en la modificació de l’avantprojecte que es va redactar en el seu dia per millorar les pistes d’atletisme de Valldegata. Aquesta obra podria pujar a mig milió d’euros, segons algunes estimacions municipals. D’altra banda, l’Ajuntament ha encarregat el projecte per fer un camp de futbol 7 a l’escola La Presentació. La redacció costarà 17.500 euros i el cost és desconegut, per ara. Igualment, s’ha encarregat per 15.000 euros el projecte i pressupost per fer el tancament de la tercera pista. I finalment, s’invertiran 5.000 euros a redactar el projecte de la renovació de la gespa del camp de futbol. Canviar la gespa podria costar més de 300.000 euros, segons alguns pressupostos que s’han divulgat.


Fora de l’àmbit esportiu, s’invertiran 33.000 euros en la modificació del projecte de reforma del Mercat Municipal i la renovació de les instal·lacions dels subministraments. Igualment, es destinen 10.300 euros en redactar la rehabilitació del bloc central del cementiri. A més, es vol encarregar un pla integral de manteniment d’edificis (18.000 euros) i s’han planificat projectes en carrers i l'espai públic, com l’embelliment paisatgístic de la nova zona coberta de la Riera, a part de l’ombra que es posarà a través del pressupostos participatius (10.000 euros), el mur de contenció al sector del Bareu (15.000 euros), i el mur de l’Olivar (12.000 euros). 


Alhora, es preveu un Pla d’accessibilitat per a l’espai públic (18.000 euros). En matèria de sostenibilitat, es volen redactar projectes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament, la nau de la Brigada i la tercera pista esportiva (13.500 euros). A més, es vol licitar un estudi de millora d’eficiència energètica per a l’Escola Joan Maragall (18.000 euros). Finalment, es farà un estudi previ d’habitatges d’ús turístic (10.900 euros).