La Generalitat tanca el Casal Sant Vicenç d’Arenys com a centre de menors migrants

El govern català ha traslladat a un centre de Salt els quasi 80 joves que darrerament s’allotjaven en aquesta casa de colònies arenyenca
|

El casal Sant Vicenç d’Arenys de Mar ha deixat de ser un centre de menors migrants no acompanyats (MENA, segons la terminologia de la Generalitat). El govern català ha traslladat a un centre de Salt els quasi 80 joves que darrerament s’allotjaven en aquesta casa de colònies arenyenca. D’aquesta manera, la Generalitat compleix amb vuit mesos de retard la paraula donada a Arenys de Mar que tancaria aquest centre un cop es posés en marxa un altre centre de menors a la Raureta. 


Casal st vicenç 2  xs

Operaris de les mudances al casal Sant Vicenç. Foto: Xavi Salbanyà. 


Malgrat que el centre de la Raureta es va obrir la primavera de l’any passat, el casal Sant Vicenç va continuar funcionant i, en les darreres setmanes, va arribar a tenir més joves que mai a causa de l’arribada de pasteres a les Illes Canàries. Alguns d’aquests migrants van ser enviats a Catalunya i Arenys va acollir un grup.


Segons que ha pogut saber L’AGENDA, la Generalitat va pressionar de valent l’Ajuntament perquè permetés la continuïtat del centre de menors migrants, però el consistori arenyenc va reclamar el tancament. De fet, Arenys de Mar ha tingut fins a tres centres de menors: l’esmentat del casal Sant Vicenç, la Raureta i el Maricel. El centre de la Raureta treballa a ple rendiment i té ocupades totes les 24 places. Entre els menors que s’acollen hi ha 6 nadons. La fundació Intress, la mateixa que portava el casal Sant Vicenç, és l’encarregada de la Raureta d’acord amb la cessió que li ha fet la Generalitat.