Ports vol convertir les casetes dels pescadors de l’espigó en botigues

La Generalitat invertirà 4,9 milions dʼeuros en quatre anys al port dʼArenys de Mar
|

Ports de la Generalitat invertirà 4,9 milions d’euros en el port d’Arenys de Mar durant els pròxims quatre anys. Aquesta inversió inclou diverses obres de millora i transformació de la instal·lació portuària arenyenca tant des del punt de vista pesquer com industrial. Una de les partides que es contemplen puja a 245.000 euros per transformar les casetes dels pescadors que es troben a sota de l’espigó de ponent i que s’anomenen tècnicament pallols.


Casetes pescadors  xs

Aquestes casetes de pescadors seran botigues. Foto: Xavi Salbanyà.


Ports de la Generalitat vol convertir aquestes casetes en botigues vinculades a l’economia blava. Això és, comerços relacionats amb el mar com ara recanvis nàutics, entre d’altres. Aquestes casetes són petites i, per això, es planteja unificar-ne dues o tres per adaptar-les com a botiga. Aquestes casetes que s’utilitzen actualment per guardar els estris dels pescadors desapareixeran i Ports construirà unes altres, més modernes, al costat de la llotja.


En aquest espigó de llevant també hi ha un parell de locals de restauració que no funcionen i que Ports vol desencallar. El restaurant Btakora està a l’espera d’una resolució judicial que alliberi la concessió administrativa. Mentre que Ports ha instat al propietari de la concessió del local del costat perquè el condicioni i obri el negoci, atès que a hores d'ara està amb les parets buides. D’altra banda, la Tasqueta del Port, l’antic Bar del Puerto, ha renunciat a la concessió i s’està a l’espera de fer una nova subhasta per trobar nou propietari.


La directora general de Ports de la Generalitat és l’exalcaldessa d’Arenys de Mar Annabel Moreno i ha explicat al programa El Dominical de Ràdio Arenys que el port d’Arenys ha estat el qui més diners rebrà dins del pla d’inversió de 30 milions dels pròxims quatre anys. Una altra de les novetats que s’incorpora és la reforma del vial de circulació que transcorre dins del port i que “serà més amigable a la circulació de vianants i bicicletes”. En aquest sentit, Moreno considera que l’actual carril bici no funciona bé i s’haurà de canviar. Per aquest projecte es destinaran 540.000 euros.


Ports també ha previst 300.000 euros per construir un pas sense escales per a vianants que transformarà l’actual que hi ha davant de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al capdavall del rial del Bareu. L’Ajuntament haurà de pagar uns altres 300.000 euros. Però la part econòmica més important de les inversions al port d’Arenys anirà per tornar a reforçar l’espigó de llevant. Per això s’han reservat 3.390.000 euros i Moreno ha assegurat que retirarà la muntanya de sorra que es va deixar a la platja del Cavaió després de l’anterior reparació. Finalment, Annabel Moreno va afirmar que la reserva d’aparcament per a residents que hi ha a la primera platja es mantindràmentre sigui directora de ports”.