Arenys de Mar estudia formar part de l'empresa pública d'Arenys de Munt

La GUSAM gestiona el subministrament de lʼaigua, lʼescola bressol, la ràdio i urbanisme
|

Arenys de Mar i Arenys de Munt volen continuar establint lligams i compartint projectes. Els equips de govern els dos municipis es van trobar a mitjans del passat mes de febrer a la Masia de Can Borrell per analitzar iniciatives més properes i exposar altres projectes de futur. En aquesta trobada, Arenys de Munt va parlar sobre l’empresa pública GUSAM i la gestió que fa de serveis com l’aigua, l’escola bressol, el centre de formació d’adults, urbanisme o més recentment la ràdio municipal. 


Arenys de munt i de mar2

Els governs dels dos municipis ve.ns reunits aquest febrer. Foto: Ajuntament d'Arenys de Munt.


Arenys de Mar no es planeja de moment la creació d’una empresa pública, tot i que sempre ha estat un tema del qual s’ha parlat. Tot i això, no es descartaria entrar en l’accionariat d’aquesta empresa pública d’Arenys de Munt pels avantatges que suposa portar una gestió des del mateix municipi i així com el benefici econòmic. En tot cas, l’alcalde, Estanis Fors, diu que es tracta d’una qüestió que cal analitzar a fons i continuar parlant conjuntament els dos municipis amb els respectius serveis jurídics i econòmics.


Un dels temes que es volen abordar de manera més immediata és l’ampliació dels horaris i l’espai de la deixalleria mancomunada, que ha quedat petita des de fa temps. Arenys de Munt va posar sobre la taula un altre espai on es podria ubicar el servei o, possiblement, dividir-lo en dos punts. També es va parlar sobre mobilitat. Un dels aspectes destacats és treballar per l’ampliació dels horaris i parades de la línia de bus cap a l’Hospital de Mataró i, fins i tot, una línia que anés fins al centre de la capital del Maresme. També es va obrir la possibilitat d’un servei que permeti la mobilitat entre els dos Arenys en dates assenyalades, com per exemple durant les festes majors d’ambdós municipis, així com una línia que arribi a les urbanitzacions. A més, la nostra vila es va interessar per la gratuïtat del servei per a majors de 65 anys que ofereix Arenys de Munt i podria introduir-ho a partir de l’any que ve.


Altres qüestions que van sortir en aquesta primera trobada van ser en matèria de sostenibilitat vinculada a instal·lacions i energia, entre altres. També es va posar sobre la taula la col·laboració en altres àmbits com sanitat, festes i cultura, com és el cas del Festival de la Mediterrània que es vol recuperar, o també aspectes en matèria esportiva com les quotes per accedir a instal·lacions com la piscina perquè els veïns d’un Arenys i altre no paguin preus diferents. Després d’aquesta primera reunió s’aniran fent trobades entre els dos Arenys per àrees. Abans de l’estiu, però, se’n tornarà a fer una altra entre els dos equips de govern, en aquest cas a Arenys de Mar.