​Els Mossos investiguen la desaparició de dosis de morfina del CAP d'Arenys

Segons el Departament de Salut, els responsables del centre han adoptat les mesures pertinents
|

Des de primers d'any, els Mossos d'Esquadra mantenen una investigació en el Centre d'Assistència Primària d'Arenys de Mar, davant la desaparició reiterada de dosis de morfina. La sospita recau sobre una persona adscrita al departament de pediatria, però la policia reconeix que no la pot detenir en tractar-se de furts menors. Des d'abans de l'estiu, la divisió d'investigació de l'Àrea Bàsica Policial d'Arenys de Mar va iniciar una investigació en ser coneixedors de la desaparició reiterada de dosis de morfina de la farmaciola del centre. La morfina és un opioide que s'utilitza per pal·liar el dolor, però que en consumir-se de forma prolongada pot generar dependència.


CAP   xs   còpia


La morfina, així com altres fàrmacs, es manté sota control i en un espai on exclusivament pot accedir el personal sanitari, i per això tot feia sospitar que la persona que la furtava treballava al centre sanitari. Els Mossos van investigar les dates de les desaparicions amb els quadrants de personal i, fins i tot, les càmeres de videovigilància del centre i van poder tancar el cercle de la sospita en una persona adscrita al departament de pediatria que, segons sembla, la faria servir per consum propi. A més, acudia al centre a buscar les dosi fins i tot quan no tenia torn de treball. Una vegada localitzada la persona responsable del furt, els agents ho van posar en coneixement dels responsables del centre, però no van denunciar els fets ni van citar a la persona sospitosa perquè ho consideren un simple furt. En tot cas hauria de ser la direcció de Salut qui presentés una denúncia.


En ser requerits sobre el cas, el Departament de Salut, assegura que la direcció del CAP Arenys té identificada la situació l'ha denunciat als Mossos d'Esquadra. A més, asseguren que des del centre s'han adoptat les mesures pertinents per garantit en tot moment “el correcte funcionament del centre” i la seguretat dels usuaris. Per la seva part, fonts de l'Ajuntament van assegurar que desconeixien els fets i que se n'han assabentat per L'Agenda. Per aquest motiu, contactaran amb els responsables del centre per conèixer la incidència que pot tenir aquest fet en el servei, considerant especialment preocupant que la persona a la qual se li atribueix l'autoria dels furts, estigués relacionada amb la secció pediàtrica. Fonts externes del centre informen que qui ha furtat la morfina ha agafat la baixa.