Ports reforça l'escullera del port d'Arenys afectada pel temporal de garbí

​Els treballs, que duraran una setmana, consisteixen en la col·locació de blocs d’escullera per reforçar la zona afectada
|

Ahir dimarts, 2 d'abril, l’empresa pública Ports de la Generalitat va iniciar una actuació amb caràcter d’emergència per protegir el dic de llevant i reforçar la zona del Portinyol afectada pel temporal de Garbí. Les obres consisteixen en la col·locació de blocs d’escullera necessaris per protegir la infraestructura portuària i els accessos al Portinyol i la platja del Cavaió. L’actuació no s’ha pogut executar abans perquè no es podia garantir la seguretat dels operaris. Aquestes obres es preveuen acabar en una setmana.


Obres emergencia Arenys

Col·locació d’escullera a la zona del Portinyol. Foto: Ports de la Generalitat. 


Paral·lelament, feia tres setmanes que Ports de la Generalitat estava redactant el projecte d’urgència del reforç de l’escullera del dic de llevant, un projecte que es preveu executar en els pròxims dos o tres mesos. La zona del Portinyol del port d’Arenys de Mar va resultar afectada, dimecres a la nit, pel darrer temporal de Garbí, com ha passat en diversos punts del litoral català. El fort temporal va afectar els accessos que van del port arenyenc a la platja del Cavaió i la terrassa del restaurant que hi ha a la zona del Portinyol. Precisament, els propietaris del restaurant van instal·lar temporalment unes saques de sorra la setmana passada per protegir mínimament la zona. 


DJI 0252

Col·locació d’escullera a la zona del Portinyol. Foto: Carlos Cano


Des que es va conèixer la incidència la directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, acompanyada del personal del port arenyenc i els tècnics de la Zona Portuària Centre hi ha anat personalment diverses vegades. Així mateix, la directora de la Zona Portuària Centre, Esther Blanco, ha parlat personalment dues vegades amb l’alcalde, Estanis Fors, per mantenir-lo informat de les afectacions del temporal i de l’inici de l’actuació.