Arenys vol activar un bus que connecti amb les urbanitzacions

LʼAjuntament reclama una línia regular dʼautobús a Barcelona
|

El govern de l’Ajuntament d’Arenys de Mar vol impulsar un transport urbà que connecti les urbanitzacions i els llocs allunyats amb el centre de la vila i els punts de serveis com ara el CAP o les instal·lacions esportives. Aquest servei seria a demanda dels usuaris que haurien de sol·licitar-lo abans per evitar que el bus vagi fent voltes sense usuaris. Aquesta idea és semblant a la que s’havia plantejat l’anterior govern municipal que encapçalava l’alcaldessa Annabel Moreno. La proposta anterior consistia a arribar a un acord amb els taxistes arenyencs perquè fessin aquest servei de transport a demanda per una tarifa social que seria compensada per l’Ajuntament. Aquella idea no va prosperar.


Sagales 2  xs

Lʼempresa Sagalés realitza el servei de bus a Arenys. Foto: Xavi Salbanyà.


La intenció del nou govern és que la Generalitat habiliti aquest transport a demanda dins de la vila i que es combini amb l’actual servei que comunica Arenys de Mar i Arenys de Munt amb l’hospital de Mataró. Així ho va traslladar l’alcalde Estanis Fors al director general de Transport de la Generalitat, Oriol Martori, en una reunió el passat mes de març. Arenys de Mar també va demanar que el bus que va a l’hospital de Mataró ampliï l’horari també a les tardes.


La trobada amb la Generalitat va servir perquè l’Ajuntament reclamés una línia regular de bus entre Arenys i Barcelona, com tenen altres municipis del Maresme com Calella, Pineda o Mataró. El director general de Transports es va mostrar contrari a aquesta proposta al·legant que Arenys ja té tren de Rodalies. Actualment, l’únic bus que comunica Arenys amb Barcelona passa a les 11.43 del matí i torna a les 22 h i arriba fins a l’aeroport. Finalment, l’Ajuntament s’ha compromès a oferir una targeta gratuïta a la gent gran per al bus d’Arenys de Mar com tenen els usuaris d’Arenys de Munt. El cost d’aquesta bonificació l’assumiria l’Ajuntament.