L’Ajuntament ofereix 1,2 milions per la compra del Casal Sant Vicenç

Tot i que lʼespai està bé, diu que calen reformes pel trasllat del CDIAP i altres entitats
|

El govern municipal ha ofert a la comunitat religiosa comprar el casal Sant Vicenç per 1,2 milions d’euros. Es tracta d’un preu inferior respecte del valor amb el qual es va taxar l’espai, que pujava a més d’1,5 milions. L’alcalde Estanis Fors i altres regidors del govern van visitar el casal a mitjan abril i, posteriorment, van fer aquesta proposta econòmica. Fors assegura que la idea no és pagar-ho tot de cop, sinó a terminis. L'Ajuntament afirma que té musculatura econòmica per poder adquirir aquest edifici amb els diners del romanent que, segons l’alcalde podrien pujar a 14 milions d’euros.


Casal st vicenç   carlos cano

Vista aèria de la finca del Casal Sant Vicenç. Foto: Carlos Cano. 


Durant la visita es va poder comprovar l’estat de l’edifici. En general, des del govern s’afirma que l’espai està bé, però que caldrà fer algunes reformes. En aquest sentit, apunta que es podia fer primer el traslladat el trasllat més urgent del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) en una zona de l’edifici mentre s’executen les feines per condicionar l’espai. El CDIAP va obrir la delegació a Arenys de Mar el passat 2008 i es va instal·lar de forma provisional als mòduls de Can Nadal fins avui. En aquests darrers anys han començat a constatar un seguit de dificultats i mancances a l'equipament, com talls elèctrics, humitats o problemes amb l'ascensor, entre altres. Des del CDIAP afirmen que l'espai no és 'confortable' per atendre infants i famílies que es troben amb situació de vulnerabilitat. De moment, han acordat amb l’actual govern municipal que es mantindran durant aquest 2024 a Arenys tot esperant si es pot aconseguir el trasllat al casal Sant Vicenç. En cas contrari, es plantegen el trasllat a altres municipis com Mataró. 


A més del CDIAP, l’objectiu és traslladar al casal Sant Vicenç altres entitats socials i culturals de la vila com és el cas del Centre Obert Tallaferro, que també fa anys que es troba de forma precària als mòduls prefabricats de Can Nadal, o l'Agrupament Escolta Flos i Calcat, que ara ocupa els baixos dels pisos dels Mestres. Algunes de les entitats que hi ha a l’edifici Xifré i al Calisay també anirien al casal Sant Vicenç. El govern municipal aspira, d’aquesta manera, a fer que el Calisay es converteixi en un casal d’avis i el Xifré pugui acabar acollint dependències de les regidories de l’Ajuntament. La taxació que va rebre l’Ajuntament del casal Sant Vicenç per a la seva compra pujava a 1.578.439 euros i si es volia llogar costaria 7.000 euros mensuals. Es tracta d’un edifici amb una àrea de 1.800 metres quadrats edificats i una parcel·la de prop de 4.000 metres quadrats.