La cuina fàcil a casa

Cookies amb xips de xocolata

|

Ingredients

350 g de farina 

200 g de mantega 

200 g sucre (100 g morè i 100 g blanc) 

150 g xips de xocolata 

2 ous 

1 pessic de sal 

1 culleradeta de llevat químic 

1 cullerada de vainilla en pols o líquida


Web fotocuinajuny2020



Preparació 

Preescalfem el forn a 200º En un bol batem la mantega i el sucre fins que quedi una crema, afegim la vainilla, els ous, la sal i el llevat i ho barregem bé. Després afegim les xips de xocolata, que hauran d’estar fredes. Barregem. Ara afegim la farina i continuem barrejant fins que quedi una massa compacta. No queda una massa fina. Preparem una safata per anar al forn. Posem paper sulfuritzat de forn i a sobre amb una cullera anem distribuint la massa. Cal deixar separació entre les galetes, ja que creixeran força. Amb la mateixa cullera les aixefem una mica perquè tinguin una forma més regular i arrodonida. Ho posarem al forn calent a 200º uns 10-15 minuts. Les podrem treure del forn i les deixem refredar. Mentre estiguin calentes estan toves. Un cop fredes, tindran la textura ideal. Bon profit!!


I més coses...

Pa núvol 

Separem les clares dels rovells de 3 ous en 2 bols diferents. En el bol de les clares afegim una culleradeta petita de llevat químic, un pessic de sal i muntem les clares. En el bol dels rovells afegim 125 g de formatge tipus Filadelphia i ho batem. Després en aquest bol anirem afegint les clares muntades molt a poc a poc. En una safata de forn posem paper i a sobre anem posant cullerades de la massa i fem que quedi de forma rodona. Deixem separació entre elles. Posem al forn precalent a 150º uns 20-25 minuts. I ho deixem refredar sobre una reixeta.