Suquet de rap i gambes

|

Ingredients per a 4 persones
1 rap sencer
8 o 12 gambes
2 litres de suquet de peix 

Ceba

Tomàquet 

Patates
Julivert, 

Alls 

Safrà 

Pa torrat
Farina
Conyac
Oli d'oliva 

Sal

Gambas



Preparació 

En una olla preparem el suquet de peix, amb verdures, peix de roca, cap de rap, espines, caps gambes, etc. En una paella amb oli preparem el sofregit. Tallem la ceba petita, la posem a la paella i quan estigui rossa afegim el tomàquet que també haurem tallat a daus petits, un polsim de sal i ho deixem fer a poc a poc. En una altra paella, posarem a fregir les patates que haurem tallat a quadrets i un cop fetes, les reservem. En una cassola amb oli fregirem el rap que prèviament haurem enfarinat i el reservem. En aquesta mateixa cassola posarem el sofregit i li donarem unes voltes perquè s'acabi de fer. Ara afegim les patates fregides. Els fem un parell de voltes perquè agafin el sofregit, les traiem i les reservem. A la cassola ara posarem el rap, fem que quedi impregnat del sofregit que hi ha i el flamejarem amb una mica de conyac. Després tornem a posar les patates a la cassola i afegim el suquet de peix, que primer haurem passat pel xino. Preparem una picada amb alls, julivert, safrà i pa torrat, i l'afegim a la cassola, remenem bé i ho deixem fer uns 8-10 minuts amb la cassola tapada. Ara posarem per sobre les gambes i una mica de julivert picat i posem la cassola al forn a 170° uns 5 o 10 minuts perquè s'acabi de fer. Bon profit! 


I més coses...

Aperitiu de carabassó

Necessitem 2 carabassons, 12 talls de cansalada, 12 llagostins, ous, farina de pa ratllat i oli d'oliva. Tallem els carabassons al llarg i que siguin fins, però que puguem posar per sobre els altres ingredients. A sobre de cada tall de carabassó posem un tall de cansalada i un llagostí, prèviament pelat. Ho enrotllarem i ho fixem amb un escuradents. Ho passem per ou batut, farina de pa ratllat i en una paella amb oli calent o en una fregidora els anirem fent. I els posem en un plat amb paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.