Ingredients per a 4 persones
1 ceba
2 alls
500gr de bolets variats
4 ous
200gr de pernil dolç
150ml nata líquida
120gr de mató
1 branca de romaní
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Preparació
Primer de tot netegeu els bolets que no tinguin terra ni cap branqueta. Podeu fer servir els bolets que més us agradin. Peleu la ceba i els alls i els talleu molt petits. En una paella posem la ceba i els alls i els couem fins que la ceba estigui transparent. Llavors hi afegim els bolets nets i trossejats i la branca de romaní. Continuem la cocció uns minuts i ho salpebrem. Tallem el pernil dolç a daus i ho afegim (si voleu fer aquesta recepta opció vegetariana, només cal que no hi afegiu el pernil). Ho deixem coure. En un bol batem els ous amb sal i pebre, afegim la nata líquida i el mató i ho barregem bé fins que us quedi tot homogeni. Retireu la branca de romani del preparat que tenim a la paella amb els bolets i ho deixem refredar. Quan estigui fred, ja ho podrem incorporar tot en el bol on hem batut els ous amb la nata i el mató. Agafem un motlle rectangular per anar al forn, l’untarem amb mantega per totes les parets interiors i la base. Ara hi aboquem tot el preparat i ho posarem al forn, que prèviament haurem escalfat, al bany maria a 170º durant uns 45 minuts. Passats aquests minuts el punxeu per veure si està cuit per dins. Si encara està cru, cal que pugeu una mica més la temperatura del forn a 180º i ho deixeu uns 5-10 minuts més, però aneu-ho controlant que no es cremi. Ho treiem del forn, el deixem refredar una mica i ho desemmotllem i ja el podrem servir. Bon profit!