Valors del producte ecològic

​Descobreix els beneficis dels alimens lliures de químics i que ajuden al planeta de la mà de la nostra nutricionista de capçalera
|

Actualment el producte ecològic ja no és quelcom lluny del nostre abast, cada vegada més, l'alimentació ecològica està més integrada i per a moltes persones forma part del seu estil de vida. 


El producte ecològic és aquell que ha estat cultivat en un entorn lliure de productes químics, pesticides, herbicides químics, hormones de creixement o fertilitzants artificials. Aquest tipus d'agricultura utilitza materials orgànics, naturals i reciclats. 


Entre els productes ecològics de l'alimentació es poden trobar fruites i verdures, cereals, carn, farina, llet, lactis, pastes, arròs i xocolata


Foto Agenda Juny 2021


El producte ecològic no conté més nutrients que el convencional però sí molts altres beneficis que hem de tenir en compte. Referent a la salut, tal i com dèiem al consumir aquest tipus de producte ens estem lliurant d'un munt d'elements químics, fet pel qual ja val la pena consumir-los. 


El seu gust també canvia considerablement ja que amb l'aliment ecològic podem gaudir del sabor natural del producte sense ingredients que intervinguin en la seva modificació. La gent gran tendeix a relacionar el gust de l'aliment amb el que es feia abans ja que en la seva època no s'utilitzaven els químics com actualment. 


També el factor medi ambiental juga un paper important en la producció de l'aliment ecològic ja que és una agricultura més sostenible en la qual es respecta durant tot el seus processos productius, evitant i reduint al màxim la contaminació de la terra, l’aigua i l'aire. Sí, consumir aliments ecològics és millor pel planeta. 


Un altre dels beneficis és que ajuden a l'economia local. Principalment, en el cas de les fruites i les hortalisses de temporada, ja que una altre de las premisses en la seva producció és la de consumir productes de kilòmetre cero. És a dir, que hagin estat produïts en llocs propers a on es compren, fet que redueix l'impacte ambiental del seu transport. També, comprant productes locals s'ajuda al productor i l'agricultor local. 


Els animals també en surten beneficiats en la producció ecològica ja que creixen al seu ritme natural i en condicions de vida adequades, sense ser manipulats artificialment ni de forma intensiva amb la utilització d'hormones. La seva alimentació es basa en past natural i pinsos ecològics, sense pesticides, químics ni transgènics. Aquest tipus de ramaderia a demés del benestar animal també vol potenciar la ramaderia autòctona, fet que ajuda a mantenir l'entorn rural viu. 


Per altra banda alguns obstacles que podem trobar a l'hora de comprar aliment ecològic és el preu. Són moltes les persones que estant a favor del seu consum però finalment només un percentatge petit el que realment pot permetre's adquirirlos habitualment. El perfil de gent consumidora de producte ecològic és gent molt conscienciada amb al medi ambient, esportistes, vegans, etc. 


En menor mesura el que també interfereix en el consum del producte ecològic és la desconfiança per la seva autenticitat o de vegades l'aspecte que ofereix envers al convencional. Per concloure, us animo a que consumiu si no tot una part important de la vostra alimentació ja que ens ajudarà a tenir una vida més saludable