Pasta “alla Sagrestia”

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

Cuinajuny   MS

Imatge del deliciós plat de la recepta. Foto: Maria Sierra


Els ingredients (per a 4 persones)

500 gr de pasta 

1/2 kg de musclos 

250 gr de cloïsses 

12 gambes 

200 gr de calamars 

3 grans d’all

200 gr de tomàquets 

1 raig de vi blanc 

julivert i alfàbrega 

sal i oli d’oliva 


Preparació

Primer de tot posem les cloïsses en un pot amb aigua i sal perquè trenguin la sorra. Netegem els musclos. Pelem les gambes reservant les pells i els caps que farem servir per al caldo concentrat. 


En una cassola posem un raig d’oli, un all i un raig de vi blanc, afegim els musclos i esperem que s’obrin. I en una altra cassola fem el mateix amb les cloïsses. Quan estiguin obertes (2-3 minuts) ho colem. 


Ara en una paella amb un raig d’oli posem un all tallat a làmines i fregim una mica sense que se’ns cremi. Tot seguit posem els tomàquets ratllats i després afegim els calamars -si són petits els podeu posar sencers i sinó, els talleu-. donem un parell de voltes, afegim la resta de marisc que tenim i ara posem el concentrat de peix (mireu ”I més coses...”), que haurem fet prèviament. I ho deixem fer a foc suau perquè s’integrin tots els sabors. 


Mentrestant bullirem la pasta els minuts que indiqui el paquet i la colarem. 


Afegim la pasta a la paella amb el sofregit i tot el marisc, remenem amb cura perquè la pasta quegi impregnada amb tota la resta d’aliments. 


Per acabar agafem una mica del caldo concentrat, afegim julivert i alfàbrega, ho triturem i ho afegim també a la paella. Remenem i ja podem servir-ho. Bon profit!


I més coses... Concentrat de peix per a la pasta

Necessitem: 1 pastanaga, 1/2 ceba, 1 all, i raig de conyac, les pells i els caps de les gambes (que hem pelat per afegir a la pasta “alla Sagrestia”, oli d’oliva i aigua freda. 


En una olla posem els caps i les pells de les gambes, la pastanaga, la ceba, l’all i un raig d’oli i ho torrem una mica.Afegim un raig de conyac i ho remenem. Després afegim aigua freda i quan bulli ho deixem bullir 15 minuts. Després ho triturem tot, ho colem i deixem reduir aquest caldo fins que quedi molt concentrat.