Fruites amb menys sucre

​La nostra nutricionista de capçalera ens descobreix 7 fruites que ens ajudaran a passar l'estiu
|

En aquests dies que la calor és la protagonista la gana disminueix i necessitem aliments que ens hidratin el màxim per cobrir el desgast de líquids que patim a conseqüència de la suor. Un dels aliments que més venen de gust a l'estiu són les fruites ben fresques. Ens ajuden a passar el tràngol millor, ja que ens refresquen i ens hidraten. Entre hores és el millor snack que podem prendre però hem d'anar amb compte perquè, com tots els aliments, ens aporten sucres que tot i ser més saludables que els que ens proporcionen altres aliments no hem d'abusar. 


Pag 25


Per tal de controlar el sucre de les fruites us citaré les que tenen menys índex glucèmic per cada 100gr. i per tant les podem consumir diàriament sense patir pel sucre acumulat: 


Llimona

Aquesta fruita cítrica compta amb un índex glucèmic de tant sols 20. A més aporta una important quantitat de ‘ C, ferro, magnesi, sodi i calci. 


Poma 

Entre les fruites amb menys sucre trobem la poma amb un IG que oscil.la entre els 30 i 50. És diürètica, rica en fibra i aigua, a més d'aportar una important quantitat d'aminoàcids. 


Gerds

Aquest exquisit fruit vermell posseeix un IG de 40 i el seu contingut tant de fibra com d'antioxidants és alt. 


Pinya

A més de brindar-nos vitamines A, B, C i E, compta amb un índex glucèmic de 45. En aquesta fruita trobem minerals com el potassi, ferro, calci, fòsfor, coure, magnesi, manganesa i iode, a banda de tenir adicionalment àcid fòlic. El seu índex glucèmic es posiciona entre els 25 i 40. Són altament riques en vitamina C, fòsfor, iode, ferro i potassi. També són antioxidants, diürètiques i antireumàtiques. 


Nabius

El seu IG es troba entre 40 i 53. Són recomanats per a les persones no-insulina dependents i adicionalment, es consideren diürètics. 


Meló 

El IG d’aquesta fruita és moderat, amb un 60. Ofereixen vitamines como l’A i la C, així com els següents minerals: Clor, calci, potassi i magnesi. El meló contribueix en aspectes de l’organisme com la millora de la visió, el control de la freqüència cardíaca i la pressió arterial, reduint les malalties de cor. 


Síndria 

Destaca com una de las preferides pel seu alt contingut d’aigua: 91%. El seu índex glucèmic oscil.la entre els 70 i 75, recomanant-se el consum en poques porcions. Es caracteritza per donar la sensació de sacietat i hidratació, a més de ser rica en fibra i antioxidants. 


És important destacar que la totalitat de les fruites que es consumeixen actualment poden ser ingerides per les persones diabètiques sempre que el consum es realitzi en petites quantitats per a no propiciar un augment de sucre a la sang. El consum de fruites ha de fer-se sobre la base de 2 o 4 unitats diàriament resaltant que una fruita fresca mitjana oscilla entre 15 a 20 gr. de carbohidrats.