Els ingredients
8 galtes de porc
2 pastanagues
8 tomàquets Cherry
2 alls
1 ceba
2 fulles de llorer
1 culleradeta de: julivert, all en pols, herbes aromàtiques i pebre vermell
1 raig de conyac i mig got de vi negre
Preparació
En una olla ràpida posem un raig d’oli, les pastanagues tallades, el tomàquets Cherry, els alls pelats i la ceba tallada. Afegim el llorer i remenem tot uns 3 minuts.. Salpebrem les galtes i les afegim a l’olla. Amb el foc fort li donen unes voltes perquè s’integrin tots els sabors. Ara hi afegim el conyac, el vi negre i també un got de caldo o aigua. Deixem que s’evapori l’alcohol. Ara ja podem tapar l’olla i quan comenci a xiular ho deixem fer uns 20-25 minuts.
En una safata de forn posem un raig d’oli i les galtes que haurem tret de dins l’olla. A la mateixa olla podem triturar totes les verdures i el suc fins que us quedi com una salsa i un cop triturat ho afegirem per sobre de les galtes que tenim a la safata de forn.
Podem posar-hi unes patates tallades a trossos si es vol. Si voleu anar ràpid, podeu fer servir patates de bossa per a microones. Les feu tal com indica el paquet i després les talleu i les podeu afegir amb les galtes que teniu a la safata.
Ho posem tot dins el forn, que prèviament haurem escalfat a 180º. Dins el forn ho tindrem uns 10 minutets, només perquè quedi torradet, ja que tots els ingredients ja estan cuits.
Un altre acompanyament podria ser amb arròs. El coeu a banda i l’emplateu amb les galtes.. Bon profit!
I més coses... Cuina d’aprofitament
Si no us heu menjat totes les galtes i li voleu donar un altre servei, podeu preparar aquest altre plat.
Només necessiteu les galtes i unes “tortitas”.
El que heu de fer és esmicolar la carn de les galtes. Com que estan supertendres, és molt fàcil.
Llavors podeu fer o comprar les típiques “tortitas” i les ompleneu amb la carn esmicolada i hi afegiu una mica de salsa. I si li voleu donar més frescor a la recepta, afegiu un alvocat tallat a quadrets i una mica de ceba tendra picada molt petita..