Bacallà a la mel

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

Cuina   MS

   Els ingredients (per a 4 persones) 

   4 talls de llom de bacallà 

   1 ceba 

   mel 

   panses 

   pinyons 

   brou de peix 

   farina 

   pebre vermell dolç 

   oli d’oliva 

   sal i pebre



Preparació

Aquest cop farem un plat molt fàcil de cuinar i que dona molt bon resultat. Ho podem fer amb bacallà fresc o també amb bacallà salat. Si ho feu amb bacallà salat, recordeu que és molt important que estigui ben dessalat, per no tenir sorpreses. 


Dessalem el bacallà deixant-lo en remull 30 hores i li anirem canviant l’aigua un parell de cops al dia. Un cop dessalat l’eixugem bé i l’enfarinem. En una paella amb oli abundant i ben calent el fregim per tots els costats. El reservem damunt un paper de cuina per treure l’excés d’oli. 


Pelem i trinxem la ceba i a la mateixa paella on hem fregit el bacallà, però amb menys oli, la posarem a sofregir a foc moderat. Quan la ceba estigui transparent la salpebrem lleugerament, afegim dues cullerades de mel, les panses, els pinyons i una culleradeta petita de pebre vermell dolç. Ho remenem tot i ho deixarem fer uns dos minuts per afegir-hi tot seguit tres cullerots de caldo de peix. El caldo el podeu fer amb peix de roca, espines i cap de rap o si en aquell moment no en teniu, sempre va bé un brou envasat però de bona qualitat. 


Ho deixeu coure tot junt uns 15 minuts. Després ja podrem afegir els lloms de bacallà amb la pell cap avall. Couem uns 5 minuts més, sacsejant la paella de tant en tant perquè no se’ns enganxi i es vagi remullant amb la mateixa salsa, que s’anirà espessint. Si cal podeu afegir més caldo. Ho retirem del foc i emplatem. Bon profit!