Pastís de carn farcit

|

Captura de Pantalla 2022 11 03 a las 13.24.04

Els ingredients (per a 4 persones): 


1 kg de carn picada 

4 ous 

Cansalada fumada (bacon) 

1/2 ceba 

2 culerades de pa ratllat 

1 culleradeta d’all en pols 

1 culleradeta de pebre vermell 

sal, pebre i julivert 



Preparació:

En un bol gran posarem tota la carn picada. Perquè quedi més melosa jo poso mig quilo de carn de vedella i mig quilo de carn de porc, però podeu posar la que més us agradi. Afegim la ceba que haurem tallat molt molt petita, després la culleradeta d’all en pols (si no en teniu, podeu posar-hi 3 alls tallats també molt molt petits), la culleradeta de pebre vermell dolç i una culleradeta de julivert, que si és fresc molt millor que sec. Ara hi posarem un ou sencer, dues cullerades grans de pa ratllat i hi posem sal i pebre al gust. Ho barregem tot amb les mans netes i ho guardarem a la nevera 1 hora perquè la carn quedi ben adobada. 


Al foc en un pot bullirem els ous uns 9 o 10 minuts fins que estiguin durs. El treurem de l’aigua, els pelarem i els reservarem. 


En un motlle rectangular i fons, -tipus els de plum cake- anirem posant talls de cansalada fumada de manera que quedi tot cobert i sobresurti pels costats, ja que cobrirà tot el pastís de carn. Després agafem la carn i la posem per sobre de la cansalada cobrint el fons i les parets, deixant un espai buit al mig. En aquest espai hi posarem els ous durs sencers un al costat de l’altre. Acabarem cobrint-ho tot amb la resta de carn picada i ho emboliquem amb el bacon. 


Ho posem al forn, que tenim a 200º amb escalfor dalt i baix, durant uns 45 minuts. Perquè us quedi torradet, ho desmotlleu i ho poseu una estoneta més al forn. Alerta no es cremi. Bon profit!