Filet de porc amb castanyes

|

Pagina 23

Els ingredients per a 4 persones:

2 filets de porc 

4 grans d’all 

2 cebes 

1 pastanaga 

1 tomàquet madur 

500 gr de castanyes 

2 l. de brou de carn 

Un grapat d’ametlles 

Oli, sal i pebre 


Preparació:

Primer posarem a bullir les castanyes 20 minuts, les pelem i reservem. Si voleu podeu comprar-les ja bullides. 


En una cassola heu d’enrossir els filets de porc que haureu salpebrat abans. Els reservarem. 


A la mateixa cassola farem un sofregit de ceba tallada ben petita, els alls i la pastanaga. Quan estigui a mitja cocció, hi posarem el tomàquet que haurem ratllat i unes quantes castanyes i ho deixarem coure a foc lent fins que quedi tot ben confitat. Ho treiem de la cassola i ho posem en un got de batedora, on hi afegirem una mica de brou de carn i ho triturarem. Si voleu que la salsa quedi molt més fina, ho passeu tot per un colador xinès. A la mateixa cassola hi tornem a posar la salsa que acabem de triturar. 


Ara podem tallar els filets de porc amb un gruix d’un centímetre aproximadament i els anem incorporant a la cassola que tenim al foc. Tot seguit hi afegim el brou de carn fins que quedi tota la carn ben coberta. Ho courem a foc suau uns 45 o 50 minuts. A mitja cocció hi afegim la resta de castanyes i ho deixem que s’acabi de coure tot fins que la carn estigui ben tendre. 


Fem una picada d’ametlles, amb un gra d’all i si voleu podeu posar-hi un carquinyoli. L’afegim a la cassola, ho remenem una mica i ho deixem un parell de minuts més al foc. 


Apaguem i ho deixem reposar. Si ho feu d’un dia per l’altre quedarà molt més gustós. 


Bon profit!