Els ingredients per a 4 persones:
2 filets de porc
4 grans d’all
2 cebes
1 pastanaga
1 tomàquet madur
500 gr de castanyes
2 l. de brou de carn
Un grapat d’ametlles
Oli, sal i pebre
Preparació:
Primer posarem a bullir les castanyes 20 minuts, les pelem i reservem. Si voleu podeu comprar-les ja bullides.
En una cassola heu d’enrossir els filets de porc que haureu salpebrat abans. Els reservarem.
A la mateixa cassola farem un sofregit de ceba tallada ben petita, els alls i la pastanaga. Quan estigui a mitja cocció, hi posarem el tomàquet que haurem ratllat i unes quantes castanyes i ho deixarem coure a foc lent fins que quedi tot ben confitat. Ho treiem de la cassola i ho posem en un got de batedora, on hi afegirem una mica de brou de carn i ho triturarem. Si voleu que la salsa quedi molt més fina, ho passeu tot per un colador xinès. A la mateixa cassola hi tornem a posar la salsa que acabem de triturar.
Ara podem tallar els filets de porc amb un gruix d’un centímetre aproximadament i els anem incorporant a la cassola que tenim al foc. Tot seguit hi afegim el brou de carn fins que quedi tota la carn ben coberta. Ho courem a foc suau uns 45 o 50 minuts. A mitja cocció hi afegim la resta de castanyes i ho deixem que s’acabi de coure tot fins que la carn estigui ben tendre.
Fem una picada d’ametlles, amb un gra d’all i si voleu podeu posar-hi un carquinyoli. L’afegim a la cassola, ho remenem una mica i ho deixem un parell de minuts més al foc.
Apaguem i ho deixem reposar. Si ho feu d’un dia per l’altre quedarà molt més gustós.
Bon profit!