Poema d’aniversari

Una nova facècia d'Arenys i dels arenyencs per Ramon Verdaguer
|

I la vida malda per renéixer sempre. Hora foscant del dia 4 de juny d'enguany. Ja m’ha passat altres anys. Quedo impactat de la gent que, perdent uns minuts del seu temps, tenen la bonhomia de felicitar-me. Ja ho he fet altres anys, no m’agrada només retornar una expressió de compromís i acabar amb un moltes gràcies o content de rebre una felicitació, o molt bé. Jo crec que haig de dir alguna cosa que pugui aportar un xic de valor al regraciament.


Verdaguer


I així, ja l'any passat vaig fer servir un poema d'Isidor Marí, cantant eivissenc i que, mireu quina casualitat, quan teníem els dos uns dinou anys, vàrem fer un recital de cançó al Johnny’s, a migdia. I ara, que faig anys, em serveix per usar del seu tremp literari, de l'edat quasi idèntica, i ensems d’haver-nos trobat cantant a Sinera.


I és per això que, a tothom que hagi expressat la seva paciència felicitant-me i els que no ho hagin fet, però que també en podran gaudir de llegir aquest poema que us acompanyo. Infinit agraïment a tothom! Ah! I a la meva dona la Xon, els fills Ariadna, Xavier, Cristina i a les nétes Júlia i Mariona i família propera, que sempre els tenim a prop i que, ben segur, no sé agrair tot el que m’aporten. I el poema el va escriure l'Isidor Marí. 


Gràcies, amigues i amics que m’heu desitjat molts d'anys. 

Tal com diuen els refranys, són afortunats i rics

els que troben bons companys. Quan ens tornam veiantics

i ja fregam els setanta,

és la força que ens aguanta, veure que hi ha qui ens estima. 

No hi ha vers amb millor rima ni cançó que millor canta.

Que sigueu sempre feliços com m’ho desitjau a mi,

i si s’esborra el camí

trobeu sempre passadissos que us duguin a un bon destí. 

Signat: Isidor Marí.


Resposta a l’escrit del maig:

Amb el que vaig dir al darrer apunt de la Sultana, la imatge de la qual està en el carrer de Josep Baralt. Si passeu per aquest indret, heu d’aixecar el cap on veureu la paraula de Sultana, al cim de la casa. Caldrà que us estintoleu al bloc de pisos del davant i ben recolzats a la paret mireu la imatge que ja us deia al darrer apunt. Ja en sabeu una mica més.