Pastís salat de verdures

​Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

1 làmina de massa brisa

2 ous

200 ml de nata per cuinar 50 g de formatge feta

1 carabassó

1 albergínia

2 pastanagues grans

Sal i pebre

*Podeu fer-ho amb altres verdures i també podeu posar-hi un altre formatge


Cuina


Preparació

Primer posarem en un motlle rodó desmuntable de 18 o 20 cm de paper de forn, l’engreixem i tot seguit hi posem a làmina de pasta brisa. Si feu servir un motlle de silicona, no cal posar-hi el paper, ni untar-lo d’oli. Preparem les verdures. Rentem el carabassó i l’albergínia i els tallem a làmines ben fines. El millor és fer-ho amb una mandolina, si en teniu. Ara pelem les pastanagues també a làmines fines i les courem al microones al vapor durant uns 5 minuts a màxima potència.


Anirem col·locant amb molta cura i de manera alterna, les verdures en forma d’espiral dins del motlle on tenim la massa brisa. Ha de quedar el motlle ple. En un bol, hem de batre els ous, la nata líquida, sal, pebre i el formatge feta, que prèviament l’haurem esmicolat molt. Això és important perquè en posar aquesta barreja per sobre de l’espiral de verdures, ha de quedar ben repartida omplint tots els forats, i si el formatge no estigués esmicolat es quedaria per sobre.


Preescalfem el forn a 220° calor dalt i baix durant uns 15 minuts. Baixem la temperatura a 200° i fiquem el motlle dins el forn durant 40-50 minuts. El punxa-rem amb un escuradents per saber si està ben cuit. Si encara no ho està i veieu que se us està cremant per sobre, el podeu cobrir amb paper d’alumini i continueu amb la cocció. Cal deixar refredar abans de desemmotllar. I el podeu servir fred o tebi. Bon profit i bon estiu!!