Arròs de muntanya

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

2 cebes

1/2 pebrot verd

1 tomàquet de pera

20 g carn de nyores

400 g arròs bomba

1,3 l de caldo de pollastre 500 g de costella de porc 4 salsitxes

2 tires de cansalada

1 gotet vi blanc

Oli, sal, pebre, pebre vermell de la Vera, farigola.


Arrós   ms


Preparació

Aquest arròs que farem queda solt, però la recepta la podeu adaptar al vostre gust. Si us agrada més melós només, cal afegir més caldo al final. Primer tallarem les salsitxes a trossos petits, la costella tallada també petita i la cansalada primer li traiem la crosta i després la tallem petita i ho salpebrem. En una cassola amb una mica d’oli posem les carns i les courem fins que estigui tot ben daurat. Ho retirem i reservem. A la mateixa cassola hi posem el pebrot i la ceba ben picadets i ho deixem a foc mitjà durant uns 30 minuts, Anirem afegint caldo cada vegada que veiem que es vol enganxar. A continuació afegirem el tomàquet ratllat i anirem remenant fins que perdi l’aigua. Ara ja podem afegir a la paella amb el sofregit la carn que tenim reservada. Ho integrarem tot i afegirem la carn de nyores i la farigola. Si és fresca millor i si teniu romaní, també us hi quedarà molt bé. Afegim el vi blanc i ho cuinem tot fins que s’evapori l’alcohol. Ho deixarem reposar un moment. En una olla al foc hi tenim el caldo i quan estigui a punt de bullir, tirarem l’arròs a la cassola i ho remenarem tot donant unes voltes i hi posem un pessic de pebrot de la Vera. Ho tindrem a foc fort uns dos minuts. Seguidament, hi tirarem el caldo bullint i ho tindrem 15 minuts. Els primers 10 minuts a foc fort i els altres 5 minuts a foc mitjà. Perquè no s’enganxi aneu movent la cassola en moviments circulars. Apagueu el foc, que reposi un minut i Bon profit!