Els ingredients
1 kg de costella de porc
1/2 kg de salsitxes
2 cebes
2 tomàquets
4 grans d’all
1/2 kg de castanyes
Sal
Oli d’oliva
Pebre
Ametlles torrades
2 galetes
Caldo o aigua
Preparació
Primer de tot posarem a bullir les castanyes durant uns 20 minuts aproximadament. Les pelarem i les reservarem. Si no voleu preparar les castanyes ni pelar-les, les podeu comprar en conserva o congelades. No queda amb el mateix gust, però bo us quedarà.
Salpebrem les costelles i en una cassola amb un raig d’oli i dos grans d’alls, les fregirem. Quan la costella estigui una mica feta hi afegirem les salsitxes i ho courem tot junt. Quan estigui tot ros, ho treirem i ho reservem. A la mateixa cassola farem un sofregit de ceba, all i tomàquet madur tot tallat molt petit. Anirem remenant fins que el tomàquet perdi tota l’aigua i el sofregit quedi ben espès.
Ara tot seguit afegim al sofregit les costelles i les salsitxes. Ho remenem perquè quedin tots els sabors ben integrats. Afegim el caldo, que pot ser de carn, de pollastres o de verdures, o fins i tot si no teniu caldo, hi podeu afegir aigua. I ho deixem coure afoc suau una hora aproximada-ment.
A mitja cocció hi afegirem les cas-tanyes que teníem reservades. I ho deixarem coure tot junt fins que la carn estigui ben tova. Farem una picada amb un grapat d’ametlles, 1 gra d’all i les galetes. A mi m’agrada afegir-hi una raig de conyac... Quan ho tinguem ben picat ho afegim a la cassola, ho remenem i quan estigui tot fet, apagarem el foc i ho deixem repo-sar una bona estona. Fins i tot si ho fem el dia abans, el sabor serà molt més bo. Bon profit!