I després de festes, què?

Nous consells de nutrició per Sílvia Sierra
|

Les festivitats nadalenques solen anar del bracet de banquets deliciosos, però també amb excessos alimentaris. Després d'aquests dies d'indulgència, és fonamental cuidar el nostre cos i restablir un equilibri. Incorporar aliments específics pot ser clau per a desintoxicar i revitalitzar el teu organisme. Per tal d’aconseguir aquest equilibri i restablir un ordre a l’organisme parlarem d’aliments que hauríem d'incloure en la nostra dieta.


Nutrició


1. Aigua amb llimona: comença el teu dia amb un got d'aigua tèbia amb llimona. Aquesta barreja no sols hidrata, sinó que també estimula el sistema digestiu i ajuda a eliminar toxines. La llimona és rica en vitamina C, potent antioxidant que afavoreix la neteja interna.

2. Vegetals de fulles verdes: integra espinacs, kale, bledes i altres verdures de fulles verdes en els teus menjars. Aquests vegetals són rics en clorofil·la, que poden ajudar a desintoxicar el cos i enfortir el sistema immunitari. A més, són baixos en calories i rics en nutrients essencials.

3. Gingebre: el gingebre és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i digestives. Pots afegir-ho a les teves infusions, batuts o utilitzar-ho com a condiment en els teus plats. Aquesta arrel estimula la circulació sanguínia i ajuda a la digestió, contribuint a eliminar residus del cos.

4. Fruites fresques: opta per fruites fresques com a nabius, pomes i pinya. Aquestes fruites són riques en fibra i antioxidants, la qual cosa afavoreix la digestió i ajuda a eliminar toxines. A més, el seu contingut d'aigua contribueix a mantenir una adequada hidratació.

5. Te verd: el te verd és conegut pels seus beneficis antioxidants. Conté catequines que poden ajudar en la desintoxicació. Substituir altres begudes per te verd pot ser una forma efectiva de mantenir el teu cos hidratat i afavorir l'eliminació de residus.

6. Carxofes: les carxofes són excel·lents per al fetge, un òrgan clau en la desintoxicació. Contenen compostos que estimulen la producció de bilis, facilitant l'eliminació de toxines. Inclou-les en amanides o com a guarnició.

7. Aigua: no subestimis el poder de l'aigua. Mantingues una hidratació adequada per a ajudar els teus ronyons a eliminar residus del cos. Pots afegir-li rodanxes de cogombre o menta per a donar-li un toc refrescant.

8. Cua de cavall: és una de les plantes naturals que millor funcionen per depurar l’organisme. Neteja el fetge i els pulmons. A més d’ajudar-nos a dir adeu als excessos nadalencs també prevé malaltes pròpies d’aquesta època com la grip o refredats. 


Després de les celebracions nadalenques, el teu cos agrairà una dieta centrada en aliments frescos i nutritius. Aquests aliments no sols t'ajudaran a eliminar toxines, sinó que també et proporcionaran l'energia necessària per començar l'any amb bon peu. Recorda que la clau està a mantenir un equilibri i adoptar hàbits saludables a llarg termini. El teu cos t'ho agrairà!