Calamars i gambes

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

Per a 4 persones:

1 kg de calamars

8 gambes

100 ml de vi blanc

2 cull. de soja

2 alls

2 cebes

50 ml de vi ranci 

200-250 ml fumet 

julivert 

oli d’oliva


Cuina   MS


Preparació

Primer de tot netejarem bé els calamars. Ho podem fer a casa o que ens ho facin a la peixateria. Preparem la barreja següent per macerar. En un vol posem 2 cullerades soperes de d’oli d’oliva, el vi blanc, la soja, els alls pelats i picats petits i julivert també picat. Tota aquesta barreja la tirem als calamars i ho deixarem macerar mínim 30 minuts.

En una paella posem un raig d’oli d’oliva i fregirem les gambes i les reservarem.

A la mateixa paella afegim, si cal una mica més d’oli, i hi posem la ceba tallada a juliana i la deixarem coure a poc a poc uns 20 minuts fins que agafi color fosc. Després hi tirarem el vi ranci i donarem unes voltes a la cocció fins que l’alcohol s’evapori. Tot seguit afegim els calamars, el suc de macerar i el fumet de peix. I ho deixem coure uns 30 minuts.

Passat aquest temps hi afegirem les gambes que tenim reservades, donem unes voltes a la paella perquè quedi tot ben integrat i ho acabarem afegint per sobre una mica de julivert picat. I ja podem apagar el foc. Queda molt més bo si deixem que reposi unes hores o d’un dia per l’altre.


Alguns consells:

- Aquest plat pot anar acompanyat d’arròs blanc.

- Si la salsa us queda líquida hi podeu posar una mica de Maizena diluïda en caldo o aigua freda.

- No hi he posat sal, perquè amb la soja ja no hi cal. Bon profit!