Els ingredients
Per a 4 persones:
2 kg de patates
150 gr de llardons
150 gr de carn de botifarra negra
100 gr de cansalada
oli d’oliva
sal
all i julivert
Preparació
La recepta d’avui és típica del Berguedà. A casa ens agrada molt. És molt fàcil de fer, però cal que els ingredients siguin de bona qualitat. Sobretot la botifarra negra. Primer de tot haurem de coure en una olla les patates que haurem pelat i tallat. No hi poseu massa aigua, només la suficient per cobrir-les i coure-les. Mentrestant, en una paella hi courem la cansalada que quedi ben rostida i la reservarem. A la mateixa paella i amb els greixos que ha deixat la cansalada, hi fregirem la carn de la botifarra negra (és a dir, a la borifarra li treurem la tripa) i els llardons. Ho anirem integrant tot. Després hi podem posar l’all i julivert talladet tot ben petit. Hi ha gent que no li agrada l’all, doncs no passa res, us salteu aquest pas. També serà bo.
Ja tenim les patates bullides. Les escorrem, però reservem una mica de l’aigua perquè han de quedar meloses, no seques ipotser caldrà afegir d’aquesta aigua. I les aixafarem amb una forquilla o un aixafapatates, perquè no volem que quedin com un puré. Han de quedar aixafades, però no puré. Ara barrejarem la carn de botifarra i llardons amb les patates aixafades. Tastem si cal rectificar de sal. Per acabar, ho passem tot junt per la paella i li donem unes voltes fins que tot quedi ben lligat. Ho presentem amb les rostes de cansalada per sobre. Bon profit!