L'ambiciós full de ruta del nou govern

Junts per Arenys va presentar una bateria de 23 propostes com a compromís de govern
|

El nou govern de la majoria absoluta que encapçalarà l’alcalde, Estanis Fors, va llençar 23 propostes en campanya electoral, que ara esdevindran el full de ruta i un pla d’acció per al mandat que s’inicia. En un dels àmbits on la passada legislatura JxAva polemitzar més amb l’alcaldessa Annabel Moreno, proposen ubicar àrees d’emergència amb contenidors intel·ligents. També incidiran en la poda periòdica, el control de coloms, rates i paneroles amb mesures efectives. Invertiran en maquinària i en una nova organització per netejar carrers i platges.


Camí de caldes2   xs   còpia

Arranjar el camí de Caldes és un dels projectes. Foto: Xavi Salbanyà. 


Per una de les qüestions més controvertides, la seguretat, JxA compromet un increment de la presència policial al carrer i, tanmateix, també procediran a instal·lar càmeres de videovigilància a les entrades de la vila i les urbanitzacions. La deficiència en els serveis bàsics, també serà una de les prioritats del nou govern. Així, recolzaran l’ampliació del CAP i tots els seus serveis. En Esports reactivaran la construcció d’un camp de futbol 7, una nova pista d’atletisme, adequaran la tercera pista i milloraran la resta d’instal·lacions.


Des de l’àmbit educatiu, JxCat va proposar millorar l’oferta educativa amb la creació d’un Institut-Escola. En aquesta mateixa àrea són partidaris d’adequar l’Escola Cassà a Formació i habitatges per joves. En paral·lel augmentaran l’oferta de Formació Professional centrant-se en l'economia blava i verda. Per obtenir habitatges per la gent gran proposen el projecte ‘Persianes Baixades’ que reformaria baixos comercials per a fer-los habitables. Pel que fa a aparcament, van prometre rebaixar el cost de la zona blava, el més car dels pobles de l’entorn i buscar espais per estacionar.


Per la gent gran van proposar crear el Casal al Calisay, amb nou espais i més activitats. Amb la intenció de guanyar espai per l’oci impulsaran el cobriment de la part alta de la Riera i l’embelliment de la part coberta. Altres iniciatives són la recepció de totes les urbanitzacions; les millores de les escoles bressol, instal·lar escales mecàniques i ascensors a diferents punts; reformar el mercat; crear un passeig fins a Caldetes; reubicar l’Arxiu, rehabilitar el Principal, adaptar els passos subterranis a la mobilitat reduïda, crear un hotel d’entitats i sala polivalent i incrementar les subvencions de les plusvàlues al 95%.