Annabel Moreno ha estat nomenada directora general de Ports de la Generalitat

|

L'exalcaldessa d'Arenys de Mar Annabel Moreno ha estat nomenada avui directora general de Ports de la Generalitat en substitució de Pere Vila que exercia el càrrec des del 2021. Vila era dels pocs càrrecs de Junts que encara es mantenia en el Govern català després del trencament de la coalició amb ERC.


D'ençà que Moreno va perdre les eleccions municipals el passat 28 de maig, va córrer un rumor insistent sobre el seu nomenament al capdavant de Ports de la Generalitat. No obstant això, Míriam Puig, regidora d'ERC i companya de l'exalcaldessa al govern municipal 2019-2023, va desmentir fa algunes setmanes aquest extrem. Fonts republicanes indiquen que al càrrec de Ports també hi optava l'exalcalde de La Ràpita Josep Caparrós qui, com Moreno, també va patir una dura derrota electoral el 28-M passant de 10 regidors a 4. En el cas de Moreno, va passar de 6 regidors a només 2 i va decidir renunciar a l'acta de regidora. Per la seva banda, Caparrós s'ha retirat de la política.


Moreno assumeix la direcció de Ports de la Generalitat, una entitat que coneix per les relacions que ha hagut de mantenir l'Ajuntament d'Arenys de Mar i perquè l'exalcaldessa va formar part del Comitè Executiu de Ports de la Generalitat. La importància del Port d'Arenys i les seves implicacions amb el municipi obren esperances a què Moreno pugui millorar la relació entre l'entitat de la Generalitat i l'Ajuntament, tot i que al front del consistori arenyenc hi ha l'alcalde Estanis Fors amb qui ha tingut una pèssima relació. Moreno i Fors s'hauran de tornar a veure les cares en representació dels seus càrrecs institucionals.


NovaDG

Annabel Moreno i el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas. Foto: Generalitat de Catalunya


Arenys de Mar té una llarga llista de peticions històriques davant de Ports. Entre altres, l'espai d'aparcament per a residents que ha anat minvant amb els anys, la utilització dels espais portuaris per a usos lúdics i festius de la vila, els serveis municipals com la recollida de la brossa, la retirada de la muntanya de sorra que ha quedat a la platja del Cavaió després d'unes obres de reforç de l'espigó o la vialitat entre el port i el nucli urbà tant amb cotxe com per a vianants, entre d'altres.