Els futurs pisos de lloguer social del rial del Bareu acolliran gent gran

El govern municipal treballa un nou conveni amb les dues fundacions constructores
|

Arenys de Mar comptarà finalment amb habitatge tutelat per a gent gran al capdamunt del rial de Bareu. El nou govern i les fundacions “Família i Benestar Social” i “Grup Qualitat” —que han de construir i gestionar els nous pisos de lloguer social la zona del costat de l’escola bressol d’Els Colors— han iniciat converses per tirar endavant la redacció d’un nou conveni que faci que en aquesta nova promoció de 50 habitatges de lloguer social n’hi hagi que estiguin destinats a aquest perfil de població.


Solar pisos socials   carlos cano

Els nous pisos socials estaran en aquest solar del Bareu. Foto: Carlos Cano. 


En concret, la idea és que la planta baixa estigui destinada a gent gran i que tingui també uns espais que siguin comuns per a ells. Les converses amb les dues fundacions estan anant bé, segons informa el govern municipal, sobretot perquè aquestes han sabut que poden tenir una pròrroga de les subvencions previstes i seguir, per tant, amb la construcció i gestió d’aquests edificis encara que hi hagi un retard en el temps per aquest un en la tipologia d’habitatges.


El regidor d'Urbanisme, Domènec Massuet, explica que les fundacions ja han fet arribar diferents opcions de modificació de la planta baixa. Segons Massuet, les converses progressen adequadament i les dues parts s'han emplaçat una trobada pròximament per preparar el conveni. Paral·lelament a la construcció d’aquests pisos, però, l'Ajuntament també s’haurà de fer càrrec de la construcció d’un mur de contenció a la penya adjacent.


Alguns dels partits a l’oposició s’han posicionat davant d’aquest anunci del govern. És el cas d’ERC, que defensa que sempre havien pensat a destinar aquests pisos a lloguer social i la seva idea era parlar, en el seu moment, amb la resta de grups municipals una vegada el projecte estigués més encarrilat. ERC afirma que volien que els espais comuns fossin per a compartir tant per gent gran com joves i famílies monoparentals. A més, no veuen clar que la zona on estaran aquests nous pisos estigui adaptada perquè hi pugui viure gent gran per manca de locals i serveis.


Aquests pisos públics nous al capdamunt del Bareu se sumaran a la resta d’habitatges socials que hi ha a la nostra vila. Actualment, Arenys disposa de 68 pisos públics al Pla dels Frares que gestiona l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat, alguns dels quals els administra el consistori i que sumats a les antigues cases dels mestres sumen 13 immobles d’emergència social municipal. També es va comprar un pis per 74.000 euros al carrer Ample. El solar on es faran els 50 pisos del Bareu és de l’Ajuntament que l’ha cedit a les fundacions (Fundació Família i Benestar Social i Grup Qualitat) durant 99 anys. Per tant, Arenys de Mar comptarà en un parell d’anys amb 119 pisos públics.