Aprovat el pressupost municipal del 2024 que gastarà mig milió més en personal

La recollida d’escombraries serà porta a porta a tot el municipi a partir de maig
|

El govern municipal va aprovar, el passat 14 de desembre, el pressupost del 2024 amb les abstencions d'ERC i PP i els vots en contra del PSC, la CUP i els comuns. Un pressupost que puja als gairebé 21 milions d'euros amb un increment de mig milió en personal i 800.000 euros en despesa corrent. Segons la regidora d'Hisenda, Cristina López, l'augment del pressupost pel 2024 és a causa de l'increment salarial de la plantilla i la creació de noves places i, també, per l'actualització dels convenis de diversos serveis externalitzats que estan desfasats, a banda de diverses inversions (vegeu L'Agenda de desembre).


Escombraries   xs

Hi haurà fins a 6 àrees de contenidors. Foto: Xavi Salbanyà.


PSC, CUP i AeC, en contra 

El portaveu del PSC, Ramon Vinyes, va argumentar el vot en contra perquè la informació l'han rebut de forma “parcial, en comptagotes i fora de termini”. Els socialistes també creuen que el govern fa reclassificacions laborals sense abans haver fet la relació de llocs de treball i que “s'estan fent regals a alguns treballadors”. En el cas de la CUP, el regidor Arnau Cucurull va denunciar que el govern no està duent a terme la “mà estesa” que ha anunciat des del primer dia. També va criticar que el pressupost no inclou propostes dirigides a les persones, com ara la tarifació social o la manca d'accions per a les persones més vulnerables. Des d'Arenys en Comú lamenten que s'hagi rebaixat la dotació d'àrees, com Promoció Econòmica i Ensenyament. El seu portaveu, Ricard Serradó, va dir que el seu partit hauria prioritzat altres accions, com l'ampliació de la figura del psicòleg o una partida per fer manteniment dels pisos d'emergència social.


ERC i PP s’abstenen

Per a ERC el pressupost que s'ha aprovat està molt tensat i els preocupa que pugui tenir afectació amb una nova aplicació de les regles fiscals i no es puguin utilitzar els diners de romanent. La portaveu, Míriam Puig, va lamentar que aquest pressupost “no encomana cap repte ni projecte col·lectiu”. Finalment, el seu regidor del PP, Juanjo Almansa, va justificar la seva abstenció perquè s'han tingut en compte algunes de les seves propostes: més agents de la policia local, càmeres de vigilància, inversions esportives o al geriàtric, i l'actualització de convenis.


Nou plec d’escombraries

El ple del 20 de desembre va aprovar, amb els vots a favor de Junts, ERC, CUP i comuns, i el vot en contra del PSC i el PP, una nova licitació de la recollida selectiva porta a porta a tot el municipi. El nou contracte segueix la base de l'anterior amb diverses modificacions, amb un contracte d'1 milió 700.000 euros anuals pels pròxims 4 anys. El plec inclou l'ampliació de les àrees d'emergència fins a 6, la recollida del vidre porta a porta. És previst que l'empresa guanyadora pugui començar a treballar a partir de maig.