Can Guitart

|

Fa molts anys, potser cinquanta, venia sovint amb els meus pares a passejar per Arenys. Un cop, tot fent la riera, ens vàrem quedar mirant un aparador on hi havia unes camises que els van cridar l’atenció. El meu pare, auster de mena, no s’acabava de decidir, però la meva mare el va convèncer i vàrem entrar els tres a Can Guitart. Molts anys després, ja n’ha fet trenta, vàrem anar a comprar les bates de col·legi, i la botiga es mantenia amb la seva essència fascinant de taulells i prestatges.


IMG 20210925 0001 2

Can Guitart a principis de segle XX. 



La Florinda, darrera mestressa de Can Guitart em va dedicar un temps preciós per relatar-me que 130 anys ençà, o potser 150, l’avi es va establir davant de l’Església, venent capes per homes. Després de passar per un local propietat de Can Planells, van comprar el local on es van establir definitivament, al número 26 de la Riera del Bisbe Pol, fins al final de la seva trajectòria l’any 2005.


Entre el que ells mateixos confeccionaven i el que venien ja fet, hi havia uniformes, mantes, cobrellits, peces de roba per la modista, pijames d’home, d’aquells ratllats, davantals, coixineres, unes bates que compraven a una empresa de Navarra, boines, i molts més articles de roba. A dalt tenien dues màquines de cosir on mare i filla, mà a mà, duien a bon port els encàrrecs que els hi feien.


I així van fer fins a 2005 quan, un cop més, la nostra vila va perdre un dels seus comerços emblemàtics. Ara costen de trobar confeccions d'aquella qualitat tan exquisida.