Can Marfil

|

JCM foto (1)

Passada la plaça de la Vila, una mica de res més amunt, hi havia la pastisseria Marfil. L'origen del nom era d'una que se'n deia igual, regentada per l'avi d'Estanis Fors i el seu cunyat, a Barcelona, situada a una de les cantonades del carrer d’Aragó amb la Rambla de Catalunya, on hi continua havent pastisseria. Els avis van fundar la que ens ocupa l'any 1967, que feia de bon entrar pels bons llaminers, amb un repertori popular de camí al taulell, on l'Andro despatxava. I sense necessitat d'anarnos-en a l'alta pastisseria, els encisadors xuxos, croissants i sares, entre d'altres, feien de bon comprar i cruspir. Època gloriosa de quan l'Eduard va ser el pastisser i la seva dona, la Nuri, feinejava al taulell. Actualment, aquesta parella regenta la pastisseria Alsina, de Canet de Mar, mantenint el llegat de la Marfil en alguns productes. Però el dia de reis de 2015 tancaven la botiga de tota la vida. A can Marfil no eren pastissers, però van fer pastisseria. Bé, això ho dic jo.